Septembrie este prima lună de toamnă, dar și cea în care soarele începe să scadă în intensitate. Bronzul câștigat peste vară pălește ușor și în urma lui rămân uneori pete. Nu e un motiv de îngrijorare, sunt ingrediente care, introduse în rutina zilnică, pot șterge cu ușurință aceste semne lăsate de soare.

Comunicat de presă

Odată cu scăderea intensității razelor UV, tenul poate profita de un tratament de depigmentare în deplină siguranță. Hiperpigmentarea este cauzată, de regulă, de expunerea la soare excesivă și fără o protecție adecvată, însă modificările hormonale, inflamațiile pielii, anumite substanțe folosite (în creme sau ceaiuri), contraceptivele, boala Addison și anumite medicamente, care cresc sensibilitatea la soare, pot fi alte cauze pentru aceste pete des întâlnite. Nivelului crescut de hormoni determină o sinteză mai mare de melanină, la fel cum și expunerea la soare are același efect.

Toamna când lumina scade în intensitate și odată cu ea și acțiunea razelor UV este cel mai bun moment pentru a corecta aceste pete și a reda tenului aspectul uniform.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Ți-a rămas cozonac după sărbători? Nu îl arunca! Uite în ce desert delicios îl poți transforma Detergentul Perwoll Renew, într-o nouă formulă, mai performantă și mai sustenabilă Descoperă cum poți avea un bronz perfect și de lungă durată - AIVI COSMETICS îți propune Lirene Perfect TAN

Cum scăpăm de pete?

Există mai multe modalități, unele chiar la îndemâna noastră, ingrediente naturale, dar și produse, cu formule ce îmbină mai multe ingrediente esențiale cu rol depigmentar. Exfolierea blând este principalul mijloc de acțiune și iată ce funcționează asupra pigmentării pielii. Însă, chiar dacă soarele este mai blând în această perioadă, tratamentul de depigmentare trebuie însoțit și de un produs de fotoprotecție pentru zi.

Da, putem folosi și produse care conțin ingrediente exfoliante și care stimulează reînnoirea pielii, atent concepute de experți pentru a trata pielea cu cea mai mare grijă. Incluzându-le în rutina zilnică putem să reducem și chiar să ștergem inesteticele pete. Iată care sunt cele mai eficiente.

Idei de cadouri memorabile pentru femei sofisticate Sweeteria deschide prima cofetărie - ciocolaterie fără zahăr din România în Destiny Park Iubirea de sine. Cum poți să te regăsești în câțiva pași simpli

Acidul glicolic este un exfoliant ce trebuie inclus în rutina zilnică. Nu doar că stimulează reînnoirea pielii prin acțiunea sa de exfoliere, ci și ajută ca celelalte ingredient să pătrundă mai bine în piele. În plus, ajută la uniformizarea tonului pielii și stimulează producerea de noi celule (procesul de reînnoire a celulelor), care este un aspect cheie în orice tratament împotriva petelor.

Vitamina C, faimoasă pentru capacitatea de a stimula sinteza colagenului, ea redă luminozitatea pielii, este un anti-oxidant puternic, care combate stresul oxidativ. În plus, are rolul de a

inhiba acțiunea tirosinasei, enzima care stimulează producerea de melanină care ne pigmentează pielea și astfel, contribuie la prevenirea apariției petelor cauzate de soare sau alți factori nocivi pentru piele.

VREAU SĂ CRESC SĂNĂTOS! 5 Ceaiuri și suplimente alimentare pentru digestie ușoară 5 Măști pentru un păr mai sănătos, mai bogat și mai strălucitor

Niacinamida este un alt ingredient cu multe proprietăți remarcabile, printre care cea de combatere a petelor hiperpigmentare, prin inhibarea transferului melanozomilor către straturile superficiale ale pielii. Ea nu este un depigmentant activ în sine, ci inhibă procesul de trecere a pigmentului la suprafață, în keratinocite. Dacă pigmentul nu mai ajunge în straturile superioare ale pielii, efectul observat este de diminuare a petelor. De asemenea, contribuie la întărirea barierei pielii, menținând hidratarea și stimulând sinteza de colagen.

Produsele de depigmentare de la ISDIN ne fac viața ușoară și aduc confort ritualului de îngrijire.

Serumul Pigment Expert de la ISDIN conține o combinație de activi care include niacinamida, cu rol în atenuarea petelor, Acid glicolic cu proprietăți exfoliante și Glicirhizat dipotasic, care menține nivelul de acid hialuronic din piele și asigurând flexibilitate.

Cum să obții o masă bogată și sănătoasă de sărbători. Mai multe legume, mai puțin zahăr și multă hidratare

Fotoultra 100 Spot Prevent este un fluid care previne hiperpigmentarea indusă de razele UV, având SPF50+ și spectru larg de acoperire UVB, UVA, lumina vizibilă, IR-A. Este indicat pentru persoanele care doresc să prevină apariția petelor pigmentare care apar de obicei pe frunte, obraji, buza superioară. Poate fi folosit și de către femeile însărcinate și este foarte potrivit atunci când urmăm tratamente depigmentare sau proceduri estetice care sensibilizează pielea.

Night Peel este un peeling exfoliant de noapte, o combinație de acizi alfa-hidroxi (glicolic, tartaric și malic) care stimulează exfolierea celulelor superficiale ale pielii pentru a ajuta la estomparea imperfecțiunilor de suprafață, a liniilor fine și a ridurilor. Acest serum exfoliant pregătește pielea pentru acțiunea compușilor de depigmentare din Pigment Expert.

Ritual de îngrijire

Dimineața, folosește serumul Pigment Expert de la ISDIN, care se aplică pe pielea curată de pe față, gât, decolteu și mâini și un produs de protecție solară facială cu o formulă creată special pentru prevenirea petelor hiperpigmentare, cum este Fotoultra 100 Spot Prevent.

Seara, folosește serumul exfoliant ISDIN Night Peel, ce asigură rutina completă de depigmentare.

Rezultatele nu se vor vedea imediat pentru că pielea trece printr-un ciclu natural de reînnoire care durează aproximativ 28 de zile, iar cu vârsta acest proces poate încetini. Și încă un sfat, protejează-ți pielea de soare în fiecare zi!

Alege produsele ISDIN, brandul #1 în pe piața de dermato-cosmetice din Spania.

Produsele de îngrijire ISDIN pot fi achiziționate online și din farmacii.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri