Pentru a arata bine in pantofii perfecti suferim, ne punem plasturi, ne bandajam bataturile, practic suportam toate chinurile din lume.

Pentru ce sufereau atat de mult chinezoaicele? Ei bine, de dragul de a obtine picioarele perfecte care sa le faca bune de maritat.

Venetienii

Platforme similare celor din vechea Japonie se gaseau si in Venetia secolelor XV, XVI, XVII. Ele erau cunoscute sub denumirea de chopines.

Probabil ca femeile venetiene erau cele mai extremiste atunci cand venea vorba de inaltime – chopines puteau ajunge si pana la cincizeci de centimetri, aratand ca niste picioroange pe care curtezanele din orasul plutitor incercau sa iasa in evidenta atunci cand se plimbau langa juni.

De asemenea, inaltimea platformelor purtate de ele era si un semn al statutului lor social ori cultural, numarul ridicol al centimetrilor nefiind ceva iesit din comun.

Chinul pantofilor imposibili se intinde pana in zilele noastre...

Naomi Campbell

La prezentarea colectiei pentru toamna – iarna a lui Vivienne Westwood din februarie 1993 (Paris), tanarul model Naomi Campbell a defilat incaltata intr-o pereche de pantofi cu platforme de 12.7 centimetri si toc de 22.9 centimetri. Din cauza inaltimii pantofilor pe care ii purta, la jumatatea podiumului top-modelul s-a dezechilibrat si a cazut efectiv in fund. Incidentul totusi a avut si urmari pozitive – mai multi bani in contul lui Naomi (reclame la ciocolata si asigurari) si cresterea popularitatii nonconformistei Vivienne.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Pantofii slingback - șic și în tendințe în această primăvară! 10 modele adorabile de pantofi slingback TEZYO primăvară/vară 2023 – o călătorie unică prin tendințele momentului cu cele mai iubite branduri de încălțăminte

Agyness Deyn

La 17 ani distanta de incidentul lui Naomi Campbell, modelul britanic Agyness Deyn se dezechilibreaza si cade de pe niste platforme Burberry cu toc de 17.8 centimetri, intr-un fashion show caritabil pentru victimele cutremurului din Haiti.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri