Daca trendul din sezonul trecut a fost minimalist, anul acesta vorbim despre maximalism! Global Bazaar este trendul picant de vara, inspirat de lumea intreaga. Este vorba despre tribal, safari, print, textura, culoare si toate acestea duse la extrem.

Incepem cu look-ul safari de desert pe care l-am vazut la marii creatori de moda comerciali precum Barbara Bui, Donna Karan sau Gucci. Donna Karan a acoperit catwalk-ul cu nisip si pantofii au fost fabulosi, cu detalii in texturi crosetate imbinate cu insertii de lemn, impletituri de trestie si funie pe o constructie clasica a anilor 70 cu tocul voluminos. Pantofii sunt foarte tonali si se folosesc o multime de texturi, aceasta combinatie fiind o tema recurenta in prezentarile de moda.

O idee centrala a trend-ului se concentreaza in jurul tonurilor nisipii si a pielii uzate, matuite. Ne reamintim astfel de filmul ”Pacientul englez”, unde farmecul londonez ravasit de razboi al anilor 40 este transportat in deserturile nomade din Cairo, dand nastere astfel unui amestec de safari vintage ce mai tarziu va fi sursa de inspiratie Yves Saint Lauren in anii 70.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. TEZYO primăvară/vară 2023 – o călătorie unică prin tendințele momentului cu cele mai iubite branduri de încălțăminte adidas Club Originals - locul unde noua generație de culturemakers schimbă normele Transparențele - în tendințe în primăvara-vara 2023! 10 exemple de cum putem integra și purta piesele vestimentare din materiale transparente și semi-transparente în ținutele noastre

Global Bazaar este evolutia naturala a trend-ului Military si fetele care au adoptat acel stil se vor indragosti de creatiile cu aspect nomad nisipiu. Asteptati-va la detalii precum iuta si in, panze tratate, o multime de impletituri inspirate din diverse traditii etnice, finisaje de bambus, piele tratata cu aspect prafuit, nisipos.

Auriul este un accent puternic al trend-ului, subliniat deja pe podiumurile celor mai celebre prezentari de moda.

Imprimeurile de sarpe, piton si leopard joaca de asemenea un rol important in definirea trend-ului, completand perfect bogatia paletei de culori nisipii.

De-a lungul timpului se observa o tema recurenta – pielea transformata in fasii pentru a da volum obiectelor, fie acestea incaltaminte sau genti.

Un nou mod de interpretare a acestei tendinte ar fi de a lua o bucata de piele imprimata si de a o cresta in fasii pentru a crea un detaliu abstract aerisit pe fata superioara a unui pantof. Imprimeurile cu culori puternice ce se prabusesc una in alta in amestecuri abstracte si curajoase sunt puse cu ostentatie in lumina reflectoarelor. Se regasesc la o multime de designeri influenti precum Etro, Prada si TopShop.
Dantela – din nou în tendințe pentru sezonul cald Pantofii slingback - șic și în tendințe în această primăvară! 10 modele adorabile de pantofi slingback Blugii cargo - din nou în tendințe! 10 modele de jeanși moderni, cu buzunare în stil cargo

Asteptati-va, de asemenea, la funie si cabluri, lemn, fildes, piele pictata cu detalii tribale ce se vor asocia materialelor sfasiate si culorilor trend-ului. In continuare, observam penele viu colorate folosite la Dior sau la Gucci.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri