Anul a inceput in forta pentru moda romaneasca, fiindca pentru prima oara la Mercedes-Benz Berlin Fashion Week, prima saptamana a modei din calendarul international, 6 designeri romani si-au prezentat colectiile in fata a peste 500 de invitati si presa de specialiate.

Timp de 30 de minute, pe podiumul instalat in centrul orasului, cei 6 designeri insotiti de o echipa impresionanta ca numar, dar si ca nume, si-au prezentat propunerile pentru toamna-iarna 2011-2012.

Irina Schrotter, Alina Botea, Andreea Musat, Lucian Broscatean au creat patru colectii accesorizate cu ajutorul Angelei Vasiliu si al Mihaelei Glavan, prezentand patru directii stilistice diferite, dar definitorii pentru moda romaneasca. Dupa cum relateaza site-ul romanesc AloModa, "impactul colectiilor si vizibilitatea designerilor au fost maxime".

Potrivit Envy.ro, Associated Press afirma intr-un articol despre desginerii romani prezenti la Berlin Fashion Week ca "stilul lor creste, se maturizeaza, lasand in urma creatiile ostentative si incercarile esuate de haute-couture, post-decembriste". In mod cert, creatorii romani s-au indepartat de un specific pagubos, inscriindu-se intr-o linie foarte actuala si in ton cu ritmul mondial.

Irina Schrotter a deschis segmentul dedicat modei romanesti cu colectia "Lost in translation". Mihaela Glavan si-a prezentat colectia pentru toamna-iarna impreuna cu Irina Schrotter, ridicand manechinele pe tocuri de 15 centimetri.

Casmirul si matasea, pielea si satinul s-au intalnit intr-o colectie puternica in tonuri de gri si crem. "Deconstructie", "suprapuneri", "infasurari" si "drapaje" sunt cuvintele cheie folosite de catre designer, iar incaltamintea Mihaelei Glavan spectaculoasa, si in acelasi timp feminina, a intrat in perfect acord cu prounerea vestimentara a Irinei Schrotter. Mihaela Glavan si Irina Schrotter sunt de altfel, printre designerii romani pe care redactia Garbo.ro ii apreciaza in mare masura.

Foto: DAN & CORINA LECCA/ prezentarea colectiei Irinei Schroter si a Mihaela Glavan


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri