22 Decembrie 2011 publicat în Lifestyle 44 share-uri

Simbolistica sarbatorii de Craciun este inradacinata in prezenta Luminii. Fie ca este vorba de lumina Mantuitorului sau cea a Soarelui, aceasta perioada a anului (in jurul Solstitiului de Iarna) este o perioada in care trebuie sa invatam "sa vedem" lumina.

Vascul (ca simbol de Craciun)

Nu este deloc surprinzator faptul ca vascul reprezinta o emblema speciala. Vascul nu este nici arbust, nici copac, si atarna efectiv in aer, fiind un simbol al libertatii. Putand creste la nesfarsit, vascul isi alege ca si “camin” stejarul, capetenia padurilor. Acest lucru intensifica simbolismul vascului deoarece, in credinta populara druida, stejarul reprezinta puterea si intelepciunea.

In acest legamant, vascul este considerat partea feminina, iar stejarul cea masculina, oferind semnificatia de fertilitate si putere a unui cuplu. De aceea ne sarutam sub vasc...

Fiind o planta sacra si tamaduitoare, vascul era venerat de europenii antici, dar si de celti. Atunci cand intalneau vascul in calea lor, razboinicii lasau armele jos. Asadar, vascul este si un “steag alb” ce simbolizeaza pacea.

Clopoteii (ca simbol de Craciun)

In perioada sarbatorilor de Craciun putem auzi clinchetul de clopotei la tot pasul. Prin sunetele scoase, clopoteii servesc drept declansator inconstient al constiintei noastre si al potentialului de a fi mai buni.

Clopoteii sunt simboluri antice ale protectiei, iar atunci cand se aude clinchetul lor, spiritele rele sunt alungate.

In Crestinism, atunci cand se bat clopotele in timpul slujbei, acestea semnifica prezenta Mantuitorului in biserica, pe cand in Budism, sunetul scos de clopote este rezonanta intelepciunii pure – simbolul tonal al armoniei perfecte.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri