14 Octombrie 2011 publicat în Lifestyle 15 share-uri

Traim intr-o lume nebuna, nebuna. Ne trezim obosite dupa un somn toxic si ne enervam imediat ce iesim din casa, raspundem la telefon sau deschidem televizorul ori internetul. Ne stabilim zilnic liste lungi de taskuri si dupa cel putin zece ore de munca se instaleaza frustrarea ca nu am bifat mai mult de jumatate dintre ele. Mancam cu stomacul strans fara a constientiza ce ingeram, pentru ca gandurile noastre inca analizeaza evenimentele de peste zi. Pe cele negative!

Cu o traditie de peste 3.000 de ani, efectele miraculoase ale masajului ayurvedic sunt recunoscute in intreaga lume, deoarece aduce imbunatatiri imediate atât la nivel fizic, cât si la nivel psihic:
• ajuta la tonifierea musculaturii
• combate starea de oboseala
• elimina toxinele din organism
• ajuta la inlaturarea tensiunii musculare
• imbunatateste circulatia sanguina
• revigoreaza organismul
• reda mobilitatea articulatiilor intepenite

Aceasta tehnica de masaj urmareste sa echilibreze „dosha"care difera de la o persoana la alta. Dosha este un amestec de energii denumite „vata", „pitta" si „kapha", care influen¬teaza toate organele.

La fel ca fluxurile energetice complementare Yin si Yang din medicina chineza, doshele din Ayurveda sunt trei energii biologice care guverneaza organismele vii si de al caror echilibru depinde direct starea de sanatate. In timpul masajului, sistemul circulator este puternic stimulat si, prin urmare, creierul este mai bine oxigenat, fiind favorizata eliberarea hormonilor starii de bine.

Tehnica propriu-zisa consta in a incepe cu masarea capului, dupa care se toarna ulei incalzit pe corp. Fundalul acustic este asigurat de muzica traditionala. Dupa aproximativ zece minute de masaj, terapeutul va spori cantitatea de ulei, lucru care te iti va aduce un plus de relaxare. Urmeaza ca terapeutul sa aseze pietre vulcanice in puncte de chakra pentru zece minute. La final vei servi un platou cu fructe proaspete, care iti vor reda energia. O sedinta de masaj ayurvedic dureaza aproximativ 90 de minute.

Masajul cu pietre calde sau terapia geotermala este una dintre cele mai eficiente metode de detoxifiere, relaxare si echilibrare a corpului. Saloanele Slimart folosesc pietre negre vulcanice, cunoscute pentru multiplele efecte benefice. Pietrele sunt incalzite la 55 C si sunt aplicate pe maini, gat, ceafa si spate dupa ce se efectueaza in prealabil un masaj cu uleiuri aromate, pentru facilitate alunecarii pietrelor. Terapia cu pietre actioneaza pe doua nivele: intr-un mod static, prin presopunctura in anumite puncte si intr-unul dinamic, prin metode de masaj bine definite. Sedinta dureaza 60 de minute, insa terapeutii te sfatuiesc sa ramai in pozitie culcata inca o jumatate de ora pentru a desavarsi relaxarea.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri