4 Octombrie 2011 publicat în Lifestyle 19 share-uri

Brunch, acest termen nou in vorbirea noastra curenta, provine din limba engleza, fiind format prin fuziunea dintre breakfast (mic dejun) si lunch (pranz).

In Italia, stapana casei are grija sa pregateasca din timp cafetiera: una din acele frumoase cafetiere italiene care, cucerind intreaga lume, si-au cucerit si dreptul de a se afla pe cele mai rafinate mese. Sa amintim ca prototipul acesteia a fost studiat de catre un italian in timpul prizonieratului sau englez; abia dupa ce s-a intors in patrie, la sfarsitul celui de-al doilea razboi mondial, italianul si-a brevetat inventia.

O data cu trecerea timpului, doamnele au preluat si ele obiceiul de a fuma o tigara la cafea, unele manifestandu-si chiar dorinta de a bea un strop de alcool, astfel ca separarea de barbati nu s-a mai dovedit necesara. Cu atat mai putin in ziua de astazi, cand se combate tot mai frecvent fumatul, in schimb s-a accentuat preferinta pentru bauturile alcoolice tot mai tari. Alte timpuri, alte obiceiuri!

In timp ce oaspetii sunt poftiti in salon, gazda se va duce la bucatarie pentru a prepara cafeaua. Desigur, mai inainte, a avut grija sa aranjeze pe o masuta tava cu cestile pentru cafea si farfurioarele aferente, linguritele, zaharnita, lichiorurile si paharele potrivite.

Referitor la cafea, se spune ca principele Charles Maurice de Talleyrand, rafinatul, sceptical si inteligentul om politic nascut la Paris, unde a si murit in 1838, la 84 de ani, unul dintre exemplele tipice pentru ceea ce inseamna un mare diplomat, a enuntat urmatoarea regula: Cafeaua trebuie sa fie fierbinte ca infernul, neagra ca diavolul, pura ca ingerul si dulce ca dragostea.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri