29 Iunie 2011 publicat în Lifestyle 32 share-uri

Nu e imposibil sa reusesti sa iti controlezi greutatea pe masura ce imbatranesti, spun cercetatorii. Daca esti printre acele care la fiecare zi de nastere observa ca au mai castigat in greutate, atunci trebuie sa stii ca medicii de la Harvard ti-au pregatit o mantra interesanta care nu este bazata pe vechea ideologie 'mananca mai putin, fa mai mult sport'.

Cercetatorii au mai gasit si ca somnul nostru joaca un rol foarte important pentru felul cum aratam. Cei care au un somn linistor de 6-8 ore pe noapte nu se ingrasa la fel de mult precum oamenii care dorm mai putin de 6 sau mai mult de 8 ore. Castigarea in greutate are legatura si cu timpul pe care il petrecem in fata televizoarelor si cu schimbarile pe care le facem dealungul timpului, in ceea ce priveste activitatile noastre fizice.

Totusi, evident ca, pe masura ce inaintam in varsta se adauga anumite mici schimbari in felul cum aratam. "Ceea ce poate sa fie atat un pericol, cat si o oportunitate", considera medicul. "Daca nu dai atentie acestor schimbari, kilogramele in plus se pot aseza cu repeziciune, dar daca dai atentie celor ce se petrec corpului tau, aceste diferente castigate in timp se pot transforma in avantaje".

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 7 sfaturi despre spălarea corectă a fructelor și legumelor Caria dentară – ce este și cum se tratează 5 Măști pentru un păr mai sănătos, mai bogat și mai strălucitor

De asemenea, medicul nu sugereaza ca ar trebui sa evitam in mod radical alimentele care au legatura cu cresterea in greutate atata vreme cat in marea majoritate a timpului ne hranim cu alimente care ne pot ajuta sanatatea corporala, atata timp cat mai facem si un pic de miscare si nu ne uitam asa de mult la televizor.

O alta observatie interesanta pe care WebMd o scoate in evidenta in legatura cu acest studiu este faptul ca iaurtul este una dintre cele mai mari surprize in categoria alimentelor care nu ingrasa. Cercetatorii nu isi dau seama de ce. Ei citeaza alte studii care au gasirt ca anumite schimbari provocate de bacteriile din iaurt ajuta la controlarea greutatii. De asemenea, cei care consuma mult iaurt au obiceiuri de viata mult mai sanatoase.

Foto front si main: Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri