Lumea moderna exercita asupra noastra o presiune imensa. Stresul este considerat boala contemporaneitatii, ne simtim de multe ori atat de coplesiti din pricina a tot ceea ce este in jurul nostru. Chiar si sarbatorile si vacantele ne obosesc uneori. Stresul si oboseala ne fac sa ne simtim tristi si irascibili, uneori nu mai stim sa vedem solutiile pentru problemele pe care le avem si ne auto-bombardam sufletul cu dureri care de cele mai multe ori nu au un fundament real.

Simone Parker explica pentru Daily Mail.com, cativa pasi simpli pe care ii poate face oricine pentru a gasi aceasta cale a transformarii sinelui. Este vorba in primul rand despre constientizarea prezentului (Eng. Mindfullness), pe care o poti obtine si prin intermediul meditatiei.

“Traieste clipa”, respira...

Gasirea linistii interioare se afla in stransa legatura cu necesitatea de a-ti constientiza prezentul, cu necesitatea de a trai din prisma prezentului; de cele mai multe ori, mintea ne poarta inapoi in trecut sau intr-un viitor imaginar. Pentru a-ti constientiza prezentul, trebuie sa iti exersezi si sa iti constientizezi respiratia, pentru ca respiratia ne angreneaza in prezent. Expira, inspira… este un inceput minunat pentru a-ti constientiza prezentul.

Observa prezetul

Suntem mai fericiti atunci cand constientizam prezentul si lasam viitorul sa se desfasoare in voie. Daca incuiem usa casei, trebuie sa observam felul in care invartim cheia in usa; daca mergem pe strada observam cum se schimba norii in bataia vantului sau sentimentele negative pe care le incercam fata de un sofer neatent. Toate acestea inseamna ca noi constientizam ceea ce se petrece ACUM.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice Perioada postnatală – fericire pură sau provocare? Cum să te pregătești corect pentru a rămâne în echilibru? Aceste zodii au tras lozul norocos în luna Mai 2023 și se bucură de succes financiar

Nu iti mai lua gandurile in serios

Surprinzator, gasirea pacii interioare inseamna si a nu-ti mai lua gandurile atat de “in serios”. In loc sa ne gandim atat de mult la problemele noastre trebuie sa ne concentram mai mult asupra respiratiei. Suntem tacuti, prezenti si simtim cum gandurile noastre se nasc. Cu timpul vom deveni constienti de capriciile mintii noastre si vom invata sa ne luam gandurile mai putin in serios. Aceasta inseamna sa ne eliberam, pentru ca de cele mai multe ori, gandurile noastre nu ne ofera o perspective reala, ci un imaginata asupra a ceea ce se intampla cu noi.

Nu te cenzura, accepta-te!

In timppul meditatiei, in timp ce iti constientizezi respiratia, tot felul de emotii si imagini se nasc. Nu le cenzura, lasa-le sa traiasca. Daca le accepti pe ele, te accepti pe tine insuti. Daca incerci sa le anihilezi in momentul in care ele apar, acestea se vor ingropa si mai adanc in tine si astfel nu vei putea sa descoperi nimic din ce nu stiai inainte. Asa vei putea descoperi si care este esenta nefericirii tale. Dar trebuie sa spui adio nefericirii, inca din momentul in care ai descoperit-o.

Cum să-ți decorezi camera de zi cu buget redus: 7 trucuri de urmat 5 cadouri pe care i le poți dărui unui bărbat din viața ta Te rog, lume, nu călca în picioare visele copiilor!

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri