Securitatea locuinței este o preocupare majoră pentru mulți oameni, iar controlul accesului în bloc reprezintă un element esențial în acest context. Descoperă care sunt principalele sisteme pe care le poți instala pentru un plus de siguranță și de confort.  

Tipuri de sisteme de acces în bloc

Interfoanele sunt de mai multe tipuri, în funcție de sistemul de securitate pe care îl oferă, de modul de transmitere a informațiilor (audio, video) și de alte specificații tehnice. Un criteriu important de diferențiere a acestor sisteme este tehnologia utilizată, caz în care ne putem referi la controlul accesului cu RFID sau prin Bluetooth.

Cartelele de acces RFID permit identificarea automată și la distanță a datelor stocate, prin unde radio. Trebuie doar să apropii tagul de interfon și ușa blocului se va deschide. O variantă mai modernă de control al accesului este prin Bluetooth, cu ajutorul unei aplicații instalate pe telefonul mobil.

Beneficiile unui sistem de control al accesului în bloc

Principalul avantaj al instalării unui interfon este siguranța oferită ție și celorlalți locatari. Prin restricționarea accesului în bloc, se reduce riscul de furt, vandalism, alte neplăceri sau infracțiuni. În plus, anumite sisteme permit monitorizarea și înregistrarea persoanelor care intră sau ies din clădire.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice Luna plină din Scorpion 5 mai – efect de catalizator al unor mari schimbări pentru următoarele 3 zodii. Destinul lor este pe cale de a se împlini!   Perioada postnatală – fericire pură sau provocare? Cum să te pregătești corect pentru a rămâne în echilibru?

Un alt beneficiu este confortul sporit. Accesul se face ușor și rapid, cu o cartelă/un tag, prin tastarea unui cod sau prin intermediul smartphone-ului. Dacă interfonul are un dispozitiv precum BlueLink Acces, poți să acorzi cuiva permisiunea temporară de a intra în bloc, direct dintr-o aplicație mobilă.

Ce să alegi între interfon și videointerfon?

Când alegi sistemul de acces în bloc, este important să iei în calcul mai mulți factori, precum: modul de alimentare cu energie electrică, raza de acțiune, numărul de canale, calitatea și rezistența, costul de achiziție și de montare etc. Funcțiile oferite sunt un criteriu esențial și se face diferența între interfon audio și videointerfon.

Interfon audio

Un interfon audio este un sistem de acces utilizat foarte des în cazul blocurilor vechi, datorită costului avantajos și multitudinii de modele disponibile pe piață. Dispozitivul montat la intrarea în complexul de apartamente poate avea o listă cu locatari afișată analogic sau digital și butoane de apel. Comunicarea între persoana care sună și proprietar se face doar audio.

Atunci când mi-am dat seama că totul depinde de mine, m-am liniștit

Dacă optezi pentru instalarea unui interfon audio, ține cont de calitatea sunetului. În cazul în care vocea este distorsionată sau zgomotele de fundal se aud foarte tare, comunicarea și identificarea apelantului vor fi îngreunate. Investește într-un sistem de calitate, care să reziste și să funcționeze în condiții optime o perioadă îndelungată.

Interfon video

Sistemele moderne de acces în bloc permit proprietarilor să vadă și să audă persoana care sună la interfon. Dispozitivul montat în exterior este prevăzut cu o cameră video care înregistrează și transmite imaginile în timp real către monitorul video instalat în apartament.

Un puternic criteriu de diferențiere a videointerfoanelor este calitatea imaginii și a sunetului. Pentru a identifica mai ușor persoana care sună, indiferent de condițiile de iluminare, poți opta pentru un sistem cu vedere pe timp de noapte și cu monitor cu ecran mare.

Controlul accesului în bloc este esențial pentru siguranța și confortul locatarilor. Indiferent că alegi un interfon audio sau video, pe bază de tag RFID sau Bluetooth, te vei bucura de numeroase beneficii.

Sursă foto: freepik.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri