21 Aprilie 2023 publicat în Lifestyle 10 share-uri

Dacă ți-a rămas cozonac după masa de Paște, această rețetă este pentru tine! Nu ar fi păcat să arunci cozonacul care s-a uscat, dacă îl poți transforma într-un desert delicios. Budinca de cozonac este reinterpretarea perfectă a cozonacului, iar pentru aceasta ai nevoie de doar câteva ingrediente.

Ingrediente:

  • 500 g cozonac (jumătate de cozonac sau un cozonac mai mic)
  • 4 ouă
  • 500 g brânză de vaci
  • 300 g iaurt gras
  • 2 linguri zahăr brun
  • 70 g unt gras
  • esență de vanilie.

Mod de preparare:

Cozonacul se taie în bucăți de 2-3 cm și se pun într-un vas încăpător. Într-un alt vas se amestecă brânza de vaci, iaurtul, ouăle și esența de vanilie, până la omogenizare. Amestecul se toarnă peste cozonac și se amestecă complet, astfel încât să fie acoperite toate bucățile de cozonac.

Se pune amestecul într-o tavă unsă cu unt. Deasupra se presara restul de unt. Se pune tava în cuptorul preîncălzit pentru 30 de minute. Budinca obținută se servește fierbinte.

Poftă bună!


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri