În cele ce urmează îți vom prezenta câteva surse de unde te poți informa corect și mai ales complet! În cele ce urmează îți vom prezenta câteva surse de unde te poți informa corect și mai ales complet! 

Căutarea unei locuințe este cu siguranță un proces anevoios care, din păcate, poate fi îngreunat și mai tare dacă potențialul cumpărător nu știe cum și de unde să se informeze. Desigur, ai putea cere ajutorul vecinilor sau prietenilor, dar asta doar dacă aceștia cunosc personal pe cineva care vrea să-și vândă apartamentul/casa, eventual în același oraș. În cele ce urmează îți vom prezenta câteva surse de unde te poți informa corect și mai ales complet!

Site-ul dezvoltatorului

Dacă ai ochit un apartament care-ți place, cea mai bună variantă va fi să renunți la orice fel de intermediere și să cauți direct datele de contact ale dezvoltatorului. De pildă, dacă te interesează un apartament nou de vânzare în complexul Aqua City, cea mai bună variantă pentru documentare va fi site-ul pus la dispoziția ta de către dezvoltator.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Poți beneficia de implant dentar dacă suferi de parodontoză, osteoporoză, diabet sau bruxism? Află informații prețioase despre implanturile dentare de la medicul specialist Dr. Tarek Nazer îți spune tot ce trebuie să știi despre sporturile de iarnă și eventualele accidentări la schi Interviu cu Dr. Stomatolog Mina Camelia Vasiliu: „Zâmbetul unui pacient la finalul tratamentului este sursă pură de energie catalizatoare, pozitivă, motivantă”

Acolo vei putea descoperi toate detaliile relevante despre proiect, despre prețuri, facilități și chiar și despre oportunitățile de finanțare care-ți stau la dispoziție. În plus, de pe site-ul dezvoltatorului îți va fi și cel mai ușor să programezi o vizionare.

Presa

În presa scrisă sau în cea online vei găsi nenumărate reclame la diverse complexe rezidențiale sau apartamente/case de sine stătătoare pe care le-ai putea achiziționa sau închiria. Dacă anunțul pare interesant, mai trebuie doar să dai un telefon pentru a stabili cu proprietarul data pentru vizionare.

Dacă proprietarul a trecut prin efortul de a plăti și publica o reclamă și dacă publicația este una de renume, cel mai probabil poți avea încredere în detaliile pe care le oferă.

Nestlé România sărbătorește Ziua Mondială a Veganismului prin gama sa GARDEN GOURMET De ce data nașterii copilului poate să nu coincidă cu cea obținută cu un calculator sarcină? Vrei să strălucești în noaptea dintre ani? Paiete, perle, strasuri – un must have pentru coafurile de Revelion!

Platforme specializate

Poate că nu sunt la fel de credibile precum siteurile oficiale sau presa, dar platformele specializate pe care le poți folosi pentru căutarea apartamentelor sunt totuși destul de folositoare. În general vor fi aplicate filtre care să asigure faptul că informațiile sunt reale, iar multe dintre agențiile care-și înregistrează imobilele sunt de bună credință.

Totuși, sfatul nostru va fi să studiezi informațiile disponibile cu atenție și să fii destul de circumspect: când ceva arată prea bine ca să fie adevărat, probabil că nu este. Desigur, este posibil să descoperi și câteva chilipiruri.

Legat de agențiile imobiliare, părerile sunt împărțite. Unele sunt de deosebit de serioase și te poți baza pe ele, altele nu. Ai grijă cum faci selecția!

Black Friday 2022 – vânează ținute în stil streetwear de la Sizeer! CUM SĂ ÎȚI PROTEJEZI BIJUTERIILE PE TIMP DE VARĂ? Cum poți să ai o parte de o perioadă în care să îmbini munca cu provocarea de a te afla într-un oraș nou

Social media și forumuri

Am lăsat această variantă la final deoarece este de multe ori greu să te bazezi pe veridicitatea informațiilor disponibile acolo. Deși există moderatori de conținut, aceștia nu pot verifica dacă ceea ce spun proprietarii și/sau agențiile imobiliare este adevărat.

Categoric, această variantă este deosebit de rapidă, dar vine la pachet cu niște riscuri. Partea bună este reprezentată de faptul că poți alege de la bun început să nu colaborezi cu agenții imobiliare și vei descoperi destul de repede datele de contact ale proprietarului. În urma discuției telefonice îți vei putea face o idee în legătură cu seriozitatea lui.

Nu uita, dacă simți că ai fost mințit sau instinctul îți spune că ceva nu este în regulă, caută mai departe!

De sărbători, oferă un cadou IDEAL De Crăciun, dăruiește surprize celor dragi alături de ParkLake Cum te apuci din nou de sport după o accidentare

Sursa foto: Photo by Martine Savard /Pexels


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri