16 August 2021 publicat în Lifestyle 15 share-uri

Paradoxal, pe măsura dezvoltării civilizației, oamenii au uitat un lucru de bază – cum să respire firesc așa încât să-și păstreze sănătatea. Iată 5 metode de îmbunătățire a sănătății obținute prin reglarea tiparului de respirație.

5. Respiră lent.

Vorbind despre elementele care alcătuiesc pierduta artă a respirației corecte, James Nestor precizează că cel mai bun mod de a preveni multe dintre afecțiunile cronice, de a îmbunătăți performanțele sportive și, până la urmă, de a prelungi viața este focalizarea pe tiparul respirator și obținerea unui echilibru între nivelul de oxigen și cel de dioxid de carbon. Iar pentru aceasta fiecare persoană ar trebui să învețe să inspire și să expire lent și nu precipitat, cum fac cei mai mulți dintre oameni.

6. Respiră mai puțin.

Majoritatea persoanelor respiră prea des și, conform studiilor, un sfert din populația modernă suferă de hiperventilație. Durerile de cap, crizele de astm, anxietate și hipertensiune se pot calma prin schimbarea tiparului respirației, spune James Nestor citând cercetări medicale în domeniu. Jurnalistul american oferă cititorilor exemple ale unor sportivi care au obținut performanțe impresionante, au crescut nivelul de anduranță, și-au redus procentul de grăsime corporală și au îmbunătățit funcția cardiovasculară și masa musculară prin tehnica hipovetilației, adică au respirat mai puțin.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Principiile de bază ale mașinii CNC Caria dentară – ce este și cum se tratează 5 Măști pentru un păr mai sănătos, mai bogat și mai strălucitor

La finalul cărții "Respirația: noua ştiinţă a unei arte pierdute", James Nestor oferă cititorilor un ghid de tehnici de respirație care au ca scop îmbunătățirea funcției pulmonare, reducerea ritmului cardiac, a tensiunii arteriale, obținerea relaxării, oxigenarea mai bună a țesuturilor, relaxarea musculaturii, creșterea calității somnului și multe altele.

„Respirația este un element cheie”, spune James Nestor. „Din ceea ce am învățat în ultimii zece ani, cele 13 kilograme de aer care ne irigă plămânii în fiecare zi și cele 0,77 kilograme de oxigen pe care le consumă celulele noastre sunt la fel de importante ca hrana sau activitatea fizică. Respirația este veriga lipsă a sănătății”, mai spune jurnalistul american.

5 MAI – Eclipsă de lună prin penumbră și Lună plină în Scorpion – Cât trăim, învățăm, aflăm și experimentăm. Lecția inimii ușoare! 5 cadouri pe care i le poți dărui unui bărbat din viața ta MiniGhid astrologic: 5+5 Calități și Defecte ale zodiei TAUR

Foto fr si main: De la fizkes /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri