16 Iunie 2021 publicat în Lifestyle 23 share-uri

Calitatea somnului este foarte importantă pentru că de ea depind atât sănătatea fizică şi psihică, dar şi randamentul de a doua zi. Dacă pentru unii oameni este atât de simplu să adoarmă, alţii petrec ore în şir cu ochii pe pereţi, în încercarea de a-l atrage pe Moş Ene.

Pentru ca somnul să-şi facă apariţia, este nevoie ca organismul să intre într-o stare de calm şi de pregătire. În acest sens, va fi în primul rând nevoie de înlăturarea obiectelor care emit lumină albastră: telefoane, tablete sau computere. Această lumină poate păcăli creierul că este încă zi, menţinându-l astfel în starea de veghe. De aceea, în general, în dormitor sunt interzise televizoarele, precum şi celelalte dispozitive electronice.

Rame-Pat.ro pune la îndemâna celor care urmăresc să doarmă bine noaptea, o serie de sfaturi care îi va ajuta să îşi atingă scopul.

Saltelele de pat, cheia unui somn de calitate

Somnul odihnitor are şi el pretenţiile lui şi apare în special acolo unde este tratat regeşte, că în cazul acelor saltele pat în care te afunzi şi iau forma corpului. Pe lângă saltele, contează foarte mult şi că pernele să fie de calitate. Fie că sunt umplute cu materiale naturale, că sunt antialergice sau din spumă cu memorie, important este să fie potrivite ca dimensiune şi să dea senzaţia de relaxare.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cele mai bune căști pentru momentul tău cu tine Cele mai bune căști pentru momentul tău cu tine Vrei să petreci Paștele în Grecia? Iată cele mai bune oferte

De asemenea, pentru a se evita accidentările din timpul odihnei, multe persoane aleg rame de pat atent prelucrate, care să nu fie colţuroase sau ascuţite. În plus, pentru că este atât de important pentru somnul cel de toate nopţile, patul trebuie să beneficieze şi de o lenjerie de calitate. Aceasta trebuie să fie din materiale naturale, de preferat bumbac şi să fie schimbată des. Senzaţia de curat şi prospeţime contribuie de asemenea la crearea unei stări de bine.

Pregătirea dinaintea somnului

Corpul uman reacţionează în general foarte bine la anumite rutine. În cazul somnului, este necesar un program bine stabilit: ora de culcare şi ora de trezire ar trebui să fie întotdeauna aceleaşi, chiar dacă acest lucru poate fi destul de dificil pentru persoanele care îşi doresc ca în weekend să beneficieze de o mai lungă perioadă de leneveală.

Dezvoltarea armonioasă la copii: ce jocuri sunt potrivite? APIVITA: CREAT DE ALBINE ÎN FLORA GRECEASCĂ, DEZVOLTAT PRIN ȘTIINȚĂ Pisicile și ploaia - o poveste de dragoste de interior. 15 imagini sugestive care descriu relația pisicuțelor cu ploaia

Pregătirea pentru somn mai include o condiţie esenţială: nu se consumă alimente înainte de culcare. Mesele copioase afectează calitatea somnului, de aceea masa se va servi cu cel puţin trei ore înainte. În cazul unei supărătoare senzaţii de foame, se poate consuma o mică gustare. Singura excepţie o face ceaiul. Un ceai de tei, cu efecte recunoscute în instaurarea stării de relaxare, este indicat a fi consumat cu o oră înainte de culcare.

Studiile au demonstrat că o temperatură mai joasă (în jurul valorii de 20 de grade Celsius) contează foarte mult pentru un somn bun. Dar, în funcţie de obiceiurile personale, se poate alege şi o alta, cu condiţia să fie mai joasă decât cea din timpul zilei. Odată cu temperatura, va trebui redus cât de mult posibil şi zgomotul ambiant. Ferestrele din geam termopan sunt foarte utile în acest sens, pentru că diminuează sunetul provenit din exterior.

Idei de cadouri memorabile pentru femei sofisticate Look-uri moderne pentru primăvară cu cea mai nouă colecție Levi’s Made & Crafted Idei creative și super adorabile de cadouri de Paște pentru copii

Iar când toate aceste condiţii au fost îndeplinite, mai rămâne unul cu efect imediat: o carte, care poate fi cel mai bun somnifer.

Sursa foto: Photo by Kinga Cichewicz on Unsplash


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri