Cum ținem post fără să ne punem în pericol sănătatea? 2 reguli de aur de la Cori Grămescu și un exemplu de meniu complet de post

18 Martie 2021 publicat în Lifestyle 354 share-uri

Pentru a veni în ajutorul celor care țin post în această perioadă, Cori Grămescu, coach de lifestyle și nutriție ne prezintă un exemplu de meniu de post care nu pune în pericol nici sănătatea, nici silueta celor care îl urmează:

Perioada postului este una a purificării trupului și a spiritului, însă din punct de vedere nutrițional lucrurile se complică mai ales în contextul unei vieți aglomerate de probleme, responsabilități și stres. Cori Grămescu, coach de lifestyle și nutriție și fondator al platformei de diete yummdiet.com, ne învață cum să avem un regim alimentar corect în timpul postului.

Pentru a ne asigura că mâncăm alimente hrănitoare, fără a ne pune în pericol sănătatea în timpul postului, Cori Gărmescu ne sfătuiește să ținem cont de două reguli simple:

1. Aport adecvat de proteine

„Nu este nevoie să urmăm un plan strict de combinare a alimentelor, ci să adoptăm o dietă diversificată şi cât mai bogată în alimente naturale. Pentru a acoperi necesarul zilnic de proteine, trebuie să consumăm în post linte, năut, mazăre, tofu şi tempeh, migdale şi nuci, spanac şi broccoli, orez integral, quinoa şi cereale integrale neprocesate cum sunt ovăzul, secara precum şi mei, hrişcă sau amaranth”, explică coach-ul de lifestyle și nutriție.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Perioada postnatală – fericire pură sau provocare? Cum să te pregătești corect pentru a rămâne în echilibru? Iubirea de sine. Cum poți să te regăsești în câțiva pași simpli Tipuri de aparate dentare: care este cel potrivit pentru tine?

2. Consumul ridicat de legume

Legumele ar trebui să reprezinte baza alimentaţiei în post şi nu numai, pentru că au o densitate caloric mică, adică la un volum mare aduc puţine calorii, şi o densitate nutriţională mare, adică la un volum mic aduc mulţi nutrienţi – în special vitamine, enzime şi minerale. Pentru a nu ridica probleme mari de digestie ar trebui că la început să consumăm, deopotrivă, legume crude şi preparate termic, pentru că aportul ridicat de fibre poate cauza la început o uşoară senzaţie de balonare. „În meniurile clienților mei din paltforma de diete yummdiet.com se regăsesc mereu legume fibroase precum morcov, ţelină, păstarnac, pătrunjel, ridichi, sfeclă, gulii, napi, cartofi dulci, asociate cu legume verzi”, completează specialistul.

Persoana potrivită te va face să te îndrăgostești de tine, în primul rând Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice Viața este frumoasă dacă știi cum să o trăiești!

Pentru a veni în ajutorul celor care țin post în această perioadă, Cori Grămescu ne prezintă un exemplu de meniu de post care nu pune în pericol nici sănătatea, nici silueta celor care îl urmează:

Mic dejun:

La alegere dintre:

- 200 g iaurt coconut sau soia natur cu 4 linguri fulgi de porumb fără zahăr și o banană tăiată felii, scorțișoară și o lingură de fulgi de cocos

- 2 linguri hummus de fava beans, un ardei, 40 g de tofu, 5 roșii cherry și 3 rondele de orez integral

- 5 linguri de muesli, o cană de lapte vegetal de cocos cu migdale fără zahăr adăugat, 3 linguri afine și 3 linguri de semințe de chia

- 40 g de tofu, 50 g de salată de vinete fără maioneză, un castravete 5 roșii cherry și o felie de pâine neagră cu fibre și multicereale

- 3 linguri pate de avocado cu 3 finn crisp, 40 g tofu, un ardei copt și 5 măsline

7 sfaturi despre spălarea corectă a fructelor și legumelor Aceste zodii au tras lozul norocos în luna Mai 2023 și se bucură de succes financiar Te rog, lume, nu călca în picioare visele copiilor!

Gustarea de dimineața:

- 200 g fructe diferite la alegere

Prânz:

La alegere dintre:

- 200 g mâncare năut cu roșii, 150 g salată de varză albă cu morcov ras și ridiche neagra

- 250 g tocăniță de linte cu legume cu 100 g salată de baby spanac cu castravete

- 300 g mâncare de mazăre cu morcov și 2 wasa cu 2 linguri brânză de caju

- 250 g supă cremă de legume cu 200 g tocăniță de linte cu legume

- Buddha bowl: o mână de baby spanac, 5 roșii cherry, un castravete, 5 ridichi, 100 g cartof dulce fiert, 50 g pate de avocado, 50 g tofu, 20 g caju, pătrunjel verde, dressing de lime cu tabasco verde și 2 linguri de tahini .

Gustare de seara:

La alegere dintre:

- 100 g rădăcinoase cu 100 g fructe la alegere

- 30 g amestec de nuci si seminte crude cu un ardei

- 2 linguri de hummus cu un morcov

Cina:

La alegere dintre:

Idei de cadouri memorabile pentru femei sofisticate Luna plină din Scorpion 5 mai – efect de catalizator al unor mari schimbări pentru următoarele 3 zodii. Destinul lor este pe cale de a se împlini!   Cum să-ți decorezi camera de zi cu buget redus: 7 trucuri de urmat

- 300 g ciuperci la grătar cu 100 g cartof copt și frunze de andive umplute cu 50 g hummus cu migdale

- 250 g mâncare de mazăre cu morcov, salata verde cu semințe

- 300 g mâncare de praz cu măsline și 50 g tofu cu ardei

- 250 g mâncare de fasole scăzuta cu legume, 100 g salată de varză alba

- 200 g supă crema de linte, 50 g paste de linte cu sos de pesto roșu de post (se mixează în procesator 30 g de roșii uscate cu jumătate de dovlecel fiert, 2 linguri caju, 2 linguri fulgi de drojdie inactiva) și o salata verde

Foto: Cori Grămescu


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri