"Amintiri din epoca de aur" cuprinde 5 episoade:
Legenda activistului in inspectie
Legenda fotografului oficial
Legenda politrucului zelos
Legenda soferului de gaini
Legenda politistului lacom
Legenda vanzatorilor de aer
"Am vrut ca dupa 4 luni, 3 saptamini si 2 zile, si pana la urmatorul meu film de autor sa ofer publicului roman o comedie iar "Amintiri din Epoca de Aur", film episodic si colectiv, imbina punctele de vedere a cinci colegi de generatie carora le-a facut placere sa Recupereze, sa Refoloseasca si Reconditioneze amintirile din perioada noptilor pierdute la bairamuri, video si cozi, a declarat scenaristul si producatorul Cristian Mungiu.
"Tovarasi, frumoasa e viata!", prima parte a filmului Amintiri din Epoca de Aur a avut avanpremiera oficiala pe 24 septembrie, la cinematograful Studio din capitala, in prezenta regizorului Cristian Mungiu si a echipei filmului.
Seria Amintiri din Epoca de Aur ecranizeaza cele mai cunoscute legende urbane din Romania comunista. Concomitent cu debutul filmului in cinematografe, realizatorii Amintirilor au lansat si concursul Cea mai tare legenda urbana romaneasca din anii 80 si pana azi.
Cristian Mungiu face publice cele mai simpatice legende urbane descoperite cu ocazia documentarii pentru scrierea scenariului. Cititorii sunt invitati la randul lor sa trimita povestile pe care si le amintesc la adresa [email protected] cu titlul CONCURS DE LEGENDE URBANE. Legenda care va fi declarata castigatoare ar putea deveni scenariu de film.
Iata primul text cules de Cristian Mungiu: "Legenda mortului din tren". Detaliile concursului si legendele trimise de participanti vor fi publicate pe site-ul filmului, www.amintiridinepocadeaur.ro.
5 din 10 români sunt irascibili sau au probleme de concentrare din cauza lipsei de somn
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români