Indiferent de unde ai de gând să pleci în 2019, siguranța ta, a actelor și banilor din portofel reprezintă câteva dintre cele mai importante aspecte pe care trebuie să le ai în permanență în vedere.

Primele luni din an reprezintă mereu cel mai bun moment să găsești oferte extrem de atractive pentru destinații mai mult sau mai puțin exotice în care să-ți petreci vacanța. Indiferent unde ai de gând să pleci în 2019, siguranța ta, a actelor și banilor din portofel reprezintă câteva dintre cele mai importante aspecte pe care trebuie să le ai în permanență în vedere. Poate părea plictisitor, dar ultimul lucru de care ai nevoie este un incident nefericit sau o neatenție care să îți strice toată vacanța pe care ai plănuit-o luni de zile.

6 sfaturi de călătorie ca să fii mereu în siguranță când ești în vacanță:

1. Nu-ți mai ține actele și banii în ghiozdan

Buzunarele și ghiozdanele pot pica mereu victime în fața unor persoane care sunt rău intenționate. Ghiozdanul este util dacă trebuie să iei cu tine haine de schimb, o sticlă de apă și dacă vrei să cumperi suveniruri și nu ai de gând să stai cu ele în mână. În rest, un excelent partener de călătorie pentru siguranța actelor, telefonului și banilor tăi este o borsetă, mult mai sigură și ușor de transportat. De altfel, o poți păstra și pentru următorul festival de muzică la care mergi, unde se aplică aceeași regulă.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Ghid pentru alegerea mobilierului interior Durex România lansează SafeToPlayHub, cea mai mare campanie de educație sexuală de la noi din țară Caria dentară – ce este și cum se tratează

2. Protejează-ți cardurile contactless

În ultimii ani, cardurile contactless au devenit mult mai populare datorită rapidității cu care poți plăti într-un magazin sau restaurant. Din păcate, există și unele riscuri, iar cei care vor să fraudeze cardurile pot sustrage în mod repetat sume de bani care nu depășesc limita care necesită un PIN. Nu trebuie însă să te alarmezi: aceste cazuri nu sunt atât de frecvente și pot fi prevenite printr-un portofel care folosește sistemul RFID, care împiedică citirea cardurilor. Altfel, poți apela la o folie de aluminiu, mai puțin estetică, dar destul de eficientă.

3. Fă-ți copii după toate actele

Nu pleca fără să ai la tine copii după toate actele importante, de la buletin, pașaport, permis de conducere, chiar și certificat de naștere. Atunci când vei fi nevoită să le prezinți, încearcă întâi cu copiile. De altfel, nu ține pașaportul și buletinul în același loc, pentru că ultimul lucru de care ai nevoie este să te trezești fără niciunul dintre acestea.

6 proiecte pentru elevi încep în luna mai în București. Cursuri gratuite de înot și un târg educațional, printre acestea Sute de români au cumpărat vechime la pensie în rate. Cât este valoarea pe o lună și cine poate achita retroactiv Idei de cadouri memorabile pentru femei sofisticate

4. Nu ține toți banii în același loc

Același sfat îl avem și în privința banilor. Ține la îndemână mereu banii pe care crezi că îi vei cheltui în ziua respectivă, iar pe restul pune-i bine într-un loc sigur. Astfel, dacă se va întâmpla ceva neplăcut, vei pierde suma alocată pentru o singură zi, nu toate economiile de vacanță.

5. Documentează-te înainte să pleci

Nu pleca niciodată într-un loc nou fără să te documentezi în prealabil. Poți primi recomandări importante despre locurile cele mai sigure în care să schimbi bani sau să scoți de la ATM-uri și cartierele în care nu ar trebui să mergi. Jumătate de oră de cercetare te va putea ajuta să previi nenumărate probleme.

6. Încearcă să nu mergi singură în zone marcate drept nesigure

Un ultim sfat util ar fi să nu pleci niciodată neînsoțită într-un loc care este marcat ca nesigur. De obicei, când te simți confortabil, riști să fii mai neatentă și să cazi pradă unor persoane rău-intenționate.

Lavazza lansează capsulele Qualità Rossa, neutre din punct de vedere al emisiilor de carbon și compatibile cu aparatele de cafea Nespresso Original 4 stiluri de dans pe care sa le dansezi in primăvara aceasta la Arthur Murray Bucharest Vârsta de pensionare la români crește! Ce anunț a făcut şeful Casei de Pensii

Sursă foto: Shutterstock / Copyright: GaudiLab


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri