29 August 2018 publicat în Lifestyle 17 share-uri

Te ajutăm să alegi cea mai potrivită pereche de sandale, indiferent de tipul piciorului tău.

Vara vine cu schimbarea garderobei, mai ales a încălțămintei. Una din cele mai populare alegeri în sezonul cald sunt sandalele, dar, dacă picioarele tale au anumite particularități, s-ar putea să nu fie cea mai confortabilă. Dar nu te îngrijora, te ajutăm să alegi cea mai potrivită pereche de sandale, indiferent de tipul piciorului tău.

Unul dintre avantajele sandalelor este că îți oferă libertate. Nu îți presează piciorul de deasupra, din părți sau de la spate cum se poate întâmpla în cazul unei perechi de încălțăminte închisă. Mai mult, sandalele îți lasă picioarele să respire, deci talpa nu se va încălzi și nu va transpira în zilele toride de vară.

Indiferent dacă mergi la muncă, la picnic sau la plajă, sandalele pot fi cea mai practică și mai confortabilă opțiune. Mai jos găsești un ghid care să te ajute să alegi perechea de sandale, în funcție de particularitățile picioarelor tale.

Sandale pentru picioare late

Dacă ai observat că laba piciorului tău este mai lată decât media și perechile de încălțăminte obișnuite te strâng, încearcă să eviți sandalele care îți acoperă toată partea de sus a piciorului dar și lateralele. Astfel, piciorul nu va fi presat de material, deci nu îți va provoca durere și nu îți vor rămâne urme roșii de la o presiune prea mare.

Dacă vrei ca laba piciorului tău să arate mai îngustă, optează pentru o pereche de sandale cu baretă între degetul mare și celelalte și o curea care se închide în jurul gleznei sau care se prinde doar în spatele piciorului.

Sandale pentru picioare înguste

Dacă laba piciorului tău este îngustă, cel mai probabil te-ai confruntat cu probleme precum instabilitatea provocată de sandale care nu vin fix pe picior.

Pentru a te simți cât mai confortabil, optează pentru o pereche de sandale care au baretele de deasupra labei piciorului și din jurul gleznei ajustabile. Astfel, vei reuși să îți potrivești încălțămintea pe picior și degetele tale nu se vor mai chinui mereu să rămână în aceeaşi poziţie pe talpă.

E foarte important să alegi o pereche de sandale care să fie fix pe mărimea ta, altfel călcâiul sau degetele pot ieşi în afara tălpii acestora, iar mersul devine inconfortabil. Atunci când nu ai timp să mergi în magazin, cumpără sandale online, care să fie comode și în modelele care se potrivesc stilului tău. Munca ta va fi mult mai ușoară.

Sandale pentru picioare cu monturi

Dacă ai purtat încălțăminte inconfortabilă pentru mult timp, e posibil să îți fi apărut monturi, care sunt niște proeminențe laterale, deseori dureroase. Cauzele lor pot fi de asemenea genetice: dacă părinții tăi au avut monturi, ai șanse mai mari să îți apară și ție.

Cel mai confortabil tip de sandale pentru o astfel de problemă este unul care îi permite piciorului să respire, și are cat mai puțin material posibil, pentru a nu atinge monturile și a provoca durere. Alege astfel o pereche de sandale cu baretă între degete și curea verticală pe gleznă, care să îți ofere suport dar să nu acopere monturile.

Sandale pentru picioare cu fasciită plantară

Fasciita plantară se manifestă printr-o durere puternică în călcâi și apare, în timp, dacă porți încălțăminte care nu îți susține bine călcâiul. E o problemă comună în timpul verii, când oamenii poartă șlapi sau merg desculți.

Dacă suferi de această problemă, optează pentru o pereche de sandale cu o baretă care se poate strânge bine pe gleznă și adâncitură în dreptul călcâiului, pentru a-ți oferi stabilitate în mișcare.

Sandale pentru picioare cu platfus

Platfusul poate fi ereditar dar se poate să apară și ca efect secundar al unei afecțiuni ca artrita reumatoida, accidentul vascular cerebral sau al diabetului. Practic, arcada piciorului nu s-a dezvoltat normal și este mai coborâtă sau aplatizată.

Deoarece un picior plat va susține mai greu greutatea corpului, e foarte important ca talpa să fie căptușită și moale și să aibă mărimea potrivită. Dacă mărimea nu este exactă, călcâiul nu se va alinia cu adâncitura pentru călcâi și mersul va fi inconfortabil.

Sandale pentru picioare umflate

Din cauza temperaturilor mari din timpul verii, corpul are retenție de apă și picioarele se umflă. Din păcate, asta poate însemna că noua ta pereche de încălțăminte s-ar putea să fie prea îngustă fix când vrei să o porți.

Cea mai bună opțiune pentru a preveni această problemă este o pereche de sandale cu talpă plată și baretă pe gleznă, care să îți ofere susținere. Dacă modelul este deschis și cu cât mai puțin material, picioarele tale vor fi ventilate și există mai puține șanse să se umfle.

Dar particularitățile piciorului tău sau problemele provocate de căldura mare nu trebuie să te împiedice să porți un model frumos de sandale. Atât timp cât alegi mărimea și stilul potrivite, vei putea să îți porți perechea de sandale cu încredere.

Sursă foto: Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri