Ce fac special oamenii fericiti si cum reusesc mereu sa alunge gandurile negre? La aceasta intrebare incercam sa-ti raspundem mai jos.

Fericirea e un obicei pe care trebuie sa-l dezvolti, spunea scriitorul american Elbert Hubbard, iar cand esti fericita, si cei din jurul tau se simt mai bine. De altfel, unele studii sugereaza ca fericirea ar fi contagioasa si ca atunci cand un singur om are parte de ea, se raspandeste rapid si la cei din jurul sau. Dar oare ce fac special oamenii fericiti si cum reusesc mereu sa alunge gandurile negre? La aceasta intrebare incercam sa-ti raspundem mai jos.

Isi urmeaza pasiunile indiferent de obstacole

Sa descoperi ce iti place sa faci si sa renunti din cauza unor obstacole inseamna sa alegi din start un drum care nu va duce niciodata spre implinire. Este una dintre cele mai mari, dar si cele mai dese greseli pe care le fac oamenii. Ai descoperit ce vrei sa faci zi de zi? Ia banii pentru start de aici, dupa cum vezi este extrem de simplu, si urmeaza-ti pasiunea! Este cea mai buna alegere pe care poti sa o faci in viata ta, pentru ca implica o actiune pe care o vei repeta zi de zi pentru mare parte din viata ta.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. MARELE Horoscop al Lunii Mai 2023: previziuni astrale complete pentru fiecare zodie în parte MiniGhid astrologic: 5+5 Calități și Defecte ale zodiei TAUR Luna plină din Scorpion 5 mai – efect de catalizator al unor mari schimbări pentru următoarele 3 zodii. Destinul lor este pe cale de a se împlini!  

Filozoful Allan Wats explica foarte interesant ideea de a-ti urma pasiunea. „Cand o persoana descopera ce ii place cu adevarat sa faca, eu il sfatuiesc sa faca acel lucru si sa uite de salariu. Altfel, isi va petrece viata pierzand vremea complet. Va face lucruri care nu-i plac pentru un venit care ii asigura traiul, continuand deci sa faca lucruri care nu-i plac, ceea ce e stupid“. Asadar, chiar si atunci cand exista obstacole de ordin financiar, ele pot fi trecute cand scopul este finantarea pasiunii tale.

Sunt altruisti

Cand esti bun cu oamenii din jur si ii ajuti, nivelul serotoninei din creierul tau creste. Acesta este rezultatul unui studiu facut de cercetatorii de la Universitatea din California si Universitatea din Missouri. Serotonina a mai fost numita si hormonul fericirii si se elibereaza si atunci cand ne indragostim. De altfel, senzatia de bucurie pe care o simt cei care fac o fapta buna pentru cineva a primit chiar si denumirea de „helper’s high“ (euforia celui care ajuta).

Scurt GHID de supraviețuire în vreme de Mercur Retrograd: ce să faci în perioada 21 aprilie-14 mai 2023 Cele mai bune căști pentru momentul tău cu tine Portalul 55 se deschide la început de Mai! Urmează una dintre cele mai puternice zile pentru manifestarea schimbărilor dorite - ziua 5 din luna a 5-a!  

Lucreaza la ei insisi pentru a fi mai optimisti

Optimismul se poate cultiva cu putin exercitiu. Daca iti impui sa vezi partea plina a paharului, mintea ta se va autoregla si vei reusi sa devii un om pozitiv din fire. Orice persoana are de-a lungul vietii diverse probleme, unele mai usor de depasit, altele mai grave, insa mereu exista si un lucru pentru care ar trebui sa fim recunoscatori.

Probabil ai intalnit si tu persoane care reusesc sa isi mentina atitudinea pozitiva chiar si atunci cand viata lor nu este tocmai roz. Ele sunt persoanele care au sansele cele mai mari sa atinga fericirea. In schimb, cei care vad numai partile negative din orice situatie, care isi inventeaza probleme acolo unde nu exista si care nu vor sa accepte ca viata poate fi si frumoasa, nu vor ajunge niciodata sa fie fericiti.

Au grija de sanatatea lor

Nu degeaba se spune ca sanatatea este bunul nostru cel mai de pret. Oamenii fericiti stiu foarte bine acest lucru, asa ca investesc timp, efort si bani in sanatatea lor. Ei mananca sanatos, fac miscare si se ingrijesc de sanatatea lor mergand periodic la medic. Fiecare dintre aceste componente joaca un rol foarte important pentru starea de spirit. Deja s-a demonstrat ca mancarea fast food poate conduce la depresie, iar in ce priveste sportul, este stiut foarte bine ca duce la eliberarea de endorfine.

Capodopere ale Renașterii de la Brukenthal, expuse la Art Safari 5 MAI – Eclipsă de lună prin penumbră și Lună plină în Scorpion – Cât trăim, învățăm, aflăm și experimentăm. Lecția inimii ușoare! Poți scăpa de celulită în mai puțin de două luni de zile

Se inconjoara de oameni si au grija de relatiile lor cu cei din jur

Oamenii fericiti isi intretin relatiile cu prietenii, au grija sa aiba in jurul lor persoane pe care se pot baza si lucreaza la a-si imbunatati legaturile cu alte persoane. Ei lasa deoparte orgoliul si nu evita sa sune o prietena veche din cauza ca „nu a mai dat niciun semn de viata de cateva luni“. Fa primul pas, creeaza si intretine legaturi cu oamenii care merita si bucura-te de compania lor.

Cate dintre aceste lucruri ai in vedere in viata ta de zi cu zi?

Sursa foto: Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri