Fericirea in casnicie nu este ceva care se intampla pur si simplu, ea trebuie creata...

Se spune ca Paul Newman a fost atat de impresionat de aceste cuvinte incat le-a ales drept juraminte de nunta in cadrul ceremoniei sale nuptiale. Si le-a urmat… caci mariajul lui Paul Newman cu Joanne Woodward din 1958 a durat 50 de ani, o viata de om si de dragoste. Urmatoarele paragrafe ii apartin lui Wilferd Arlan Peterson (autor american, 1900-1995) si sunt extrase din poezia „Arta casniciei”.

Fericirea in casnicie nu se intampla pur si simplu, ea trebuie creata

"Fericirea in casnicie nu este ceva care se intampla pur si simplu. Trebuie sa creezi o casnicie buna. In arta casniciei, lucrurile mici sunt lucrurile mari. O casnicie buna inseamna sa nu fii niciodata prea batran pentru a-l tine pe celalalt de mana. Inseamna sa-ti amintesti sa spui “te iubesc” cel putin o data pe zi. Inseamna sa nu te duci la culcare manios.

Inseamna sa nu-l iei niciodata pe celalalt de bun; Inseamna ca a-ti curta sotia nu trebuie sa se sfarseasca odata cu luna de miere, ci trebuie sa continue de-a lungul anilor. O casnicie buna inseamna sa aveti valori similare si obiective comune. Inseamna sa ramaneti impreuna si sa dati piept cu lumea. Inseamna sa formati un cerc al dragostei care aduna laolalta intreaga familie. Inseamna a face lucruri unul pentru celalalt, nu in atitudinea datoriei sau a sacrificiului, ci in spiritul bucuriei.

Inseamna sa vorbesti cuvinte de apreciere sau sa demonstrezi recunostinta in moduri pline de atentie pentru celalalt. Nu inseamna sa te astepti ca sotul sa aiba o aura deasupra capului sau sotia sa aiba aripile unui inger. Nu inseamna sa cautati perfectiunea unul in altul.

O casnicie buna inseamna sa cultivi flexibilitate, rabdare, intelegere si simtul umorului. Inseamna a avea capacitatea de a ierta si de a uita. Inseamna sa va oferiti unul altuia o atmosfera in care puteti sa evoluati. Inseamna sa gasiti loc pentru lucrurile spiritului. Este o cautare obisnuita a binelui si a frumosului.

Inseamna sa stabilesti o relatie in care independenta este egala, dependenta este reciproca si obligatiile sunt reciproce. Nu este doar despre a te casatori cu partenerul potrivit, ci a fi partenerul potrivit."

~ de Wilferd Arlan Peterson (Arta casniciei)

Foto homepage si int: pixabay


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri