De cate ori, deja la destinatie, ai realizat ca acel "ceva" extrem de important a ramas prin vreun raft, acasa? Saude cate ori ajuns la aeroport a trebuit sa platesti taxe usturatoare in plus pentru ca iar ai reusit sa-ti iei tot sifonierul dupa tine, depasind astfel greutatea maxima admisa? Aceste lucruri ni se intampla tuturor mai devreme. Pentru ca mai tarziu, turistii experimentati invata din calatoriile lor, care sunt lucrurile absolut necesare ce nu trebuie sa lipseasca din geanta oricarui voiajor si care sunt acele maruntisuri optionale. Iata mai jos cateva sfaturi si reguli de calatorie care, in viitor, te-ar putea ajuta.

Unul dintre cele mai importante lucruri de stiut este ca exista o lista a obiectelor interzise la bordul aeronavelor. Aceasta lista poate fi diferita de la o companie la alta si de aceea este bine sa cereti un exemplar pe care sa il studiati inainte de a incepe sa va faceti bagajele.

Astfel, este total interzis transportul materialelor explozive sau similare, munitie, arme de foc, artificii, rachete de semanlizare, gaze comprimate, inflamabile, lacrimogene, iritante, spary-uri paralizante, rezerve de oxygen, aerosoli industriali de vopsire, lustruire, stergere si curãtare chimica, adezivi, lichide volatile, substante corozive, acizi, detergenti, baterii acide, vopsele, tiner, toluen, diluanti, solventi, substante radioactive, materiale nucleare, surse cu izotopi, orice sursã de radiatie, substante iritante, medical-infectioase, otravuri de orice fel, cianuri, alte substante toxice.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. FOREO lansează un nou brand anti-îmbătrânire Art Safari Kids se întoarce cu un program nou de artă pe gustul copiilor: ateliere, cursuri intensive și tururi ghidate Vrei să ai mai multă energie și să uiți de oboseală? Îți recomandam aceste Suplimente Alimentare pe bază de Super-Alimente, vitamine și plante

De asemenea, in bagajele mai voluminoase – care vor fi transportate in cala – nu este recomandat, ba uneori este chiar interzis sa transportati bani, documente importante, lucruri de valoare, computere, camere video, lichide sau medicamente, opere de arta sau pietre pretioase – compania aeriana nu isi asuma raspunderea pentru pierderea unor astfel de obiecte in cazul ratacirii bagajului vostru. Daca va ganditi sa indesati in acelasi bagaj obiecte fragile, arme de vanatoare sau arme sportive (pentru care trebuie sa aveti toata documentatia necesara), lichide, animale vii sau instrumente care contin mercur trebuie sa faceti o cerere speciala si sa semnati o declaratie.

Bagajul de mana – cel pe care il veti lua in avion – trebuie facut cu maxima atentie. Banii, actele, biletele, lucrurile pretioase, electronicele, bijuteriile – toate trebuie sa se afle aici. Daca calatoriti pentru prima data cu avionul fiti sigur ca aveti la indemana niste pastile impotriva raului de avion. Mai mult de jumatate din femei au rau de avion sau de masina – si de obicei daca ti-e rau in deplasarile cu masina sansele sa treci prin aceleasi stari in avion sunt mult mai mari. Un Emetiral poate fi solutia salvatoare. Nu face insa exces de zel pentru ca unele somnifere sau analgezice “nu au voie” la bord. In Grecia spre exemplu codeina este interzisa. Daca totusi exista o medicamentatie pe care o urmezi cel mai bine ar fi sa iei cu tine reteta medicului de familie.

HOMELUX și chef Jakob Hausmann ne oferă rețeta unei mese festive de Paște Cele mai încurajatoare citate despre succes 5 MAI – Eclipsă de lună prin penumbră și Lună plină în Scorpion – Cât trăim, învățăm, aflăm și experimentăm. Lecția inimii ușoare!

Sursa: lazy.ro

Citeste si alte articole pe lazy.ro. Noi iti recomandam urmatoarele:

Top 10 orase cu arhitectura unica

Cum sa te orientezi daca te pierzi pe munte

Cele mai cunoscute carnavaluri din lume


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri