De cate ori, deja la destinatie, ai realizat ca acel "ceva" extrem de important a ramas prin vreun raft, acasa? Saude cate ori ajuns la aeroport a trebuit sa platesti taxe usturatoare in plus pentru ca iar ai reusit sa-ti iei tot sifonierul dupa tine, depasind astfel greutatea maxima admisa? Aceste lucruri ni se intampla tuturor mai devreme. Pentru ca mai tarziu, turistii experimentati invata din calatoriile lor, care sunt lucrurile absolut necesare ce nu trebuie sa lipseasca din geanta oricarui voiajor si care sunt acele maruntisuri optionale. Iata mai jos cateva sfaturi si reguli de calatorie care, in viitor, te-ar putea ajuta.

1. Spune-mi unde pleci ca sa-ti spun ce sa iei


Destinatia este poate cel mai important factor de influenta al continutului bagajelor tale. Hainele subtiri sau groase, decente sau provocatoare, trebuie sa se potriveasca tarii, orasului, mentalitatilor, climei si sezonului. Astfel, daca spre exemplu te duci in Egipt, hainele subtiri, de bumbac, largi si decente sunt cele recomandate. Un pulover, niste pantaloni lungi si o geaca subtire sunt suficiente in materie de haine mai groase. Nu incerca sa epatezi prin rochite sumare, impodobite si decoltate. In tarile musulmane imbracamintea provocatoare este o ofensa iar accesul in temple, muzee sau moschei iti poate fi interzis. Asa ca retine asta: mentalitatea, religia, clima si posibilitatea de achiztionare a unor haine mai ieftine trebuie sa fie factori de decizie importanti in impachetare.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. FOREO lansează un nou brand anti-îmbătrânire Art Safari Kids se întoarce cu un program nou de artă pe gustul copiilor: ateliere, cursuri intensive și tururi ghidate Vrei să ai mai multă energie și să uiți de oboseală? Îți recomandam aceste Suplimente Alimentare pe bază de Super-Alimente, vitamine și plante

2. Ordoneaza tinutele

Ni se intampla de foarte multe ori, in emotia vacantei simtite atat de aproape, sa ne pierdem capul cu totul. Scoatem tot sifonierul afara si uitandu-ne la mormanul cu haine nu intelegem cum nu ne mai place nici una. Solutia e simpla. Fa-ti tinute pe zile – tinute compuse din pantaloni, rochite, bluze, sandale etc. La sfarsit, procesul se va simplifica si multe noi idei de asortare te vor lovi ca din senin.

3. Cat mai putin, mai putin, mai putin!

Specialistii recomanda: Lasa jumatate din bagaj acasa si dubleaza-ti bugetul. Ideal ar fi ca fiecare dintre noi sa isi permita acest lux. Pe de alta parte, foarte rar turistul isi permite sa care zeci de kilograme prin orase aglomerate sau prin pustiu. Nu stii niciodata ce te va astepta la destinatie iar un bagaj mic este in mod clar un avantaj adus confortabilitatii si mobilitatii. De aceea e bine sa-ti iei doar minimul necesar. Lasa hainele acasa si mai bine fa loc pentru medicamente (in multe tari medicamentele nu sunt similare, nu se gasesc sau se elibereaza doar pe reteta), pentru aparatul de fotografiat sau camera video, laptop, gps (aparatura poate fi foarte utila) si uita ca periuta de dinti este un “must”. Nu este. Se gaseste de cumparat, destul de ieftin, oriunde in lume. Decat sa uiti ceva important, mai bine pe ea…

HOMELUX și chef Jakob Hausmann ne oferă rețeta unei mese festive de Paște Cele mai încurajatoare citate despre succes 5 MAI – Eclipsă de lună prin penumbră și Lună plină în Scorpion – Cât trăim, învățăm, aflăm și experimentăm. Lecția inimii ușoare!

4. Diferenta dintre bagajul de mana si cel de cala

In cazul in care pleci cu avionul (dar nu numai) fa-ti bagajele astfel incat cel de mana (rucsacul, geanta sau borseta) sa contina lucrurile cele mai importante fara de care ai fi un om mort: actele, banii, cartile de credit, medicamentele, cheile, telefoanele mobile si cheile. Restul conteaza mai putin.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri