3 simptome ale unui SUFLET PIERDUT

12:07, 8 Iulie 2015 publicat în Lifestyle361 share-uri

Sufletele pierdute sunt sufletele secatuite din punct de vedere spiritual. Ii vedem pe acesti oameni pretutindeni. Sunt oameni care nu pot sa vada ca viata e frumoasa, plina de daruri si ca in ciuda greutatilor de care toti ne lovim, viata este frumoasa si au o multime de motive sa se bucure. Acesti oameni aleg adesea sa fie doar imbufnati, incruntati, recalcitranti, agresivi, rautatciosi, invidiosi, uraciosi, si lista de adjective care descrie ego-ul poate sa continue la nesfarsit.

Dintr-un anume motiv, aceste personae isi blocheaza intuitia care ii ghideaza in viata si care vine de la sinele lor superior. Facand acest lucru, acesti oameni nu reusesc sa mai simta dragostea infinita a universului, ceea ce ii conduce catre probleme, furie si tristate. Ca rezultat, viata unui “suflet pierdut” este plina de greutati si provocari.

Daca in acest moment te straduiesti sa iti cresti vibratia si sa iti urmaresti scopul divin, probabil gasesti ca este dificil sa interactionezi cu aesti oameni, pentru ca ei radiaza o vibratie scazuta; de asemenea, de multe ori, felul cum acesti oameni interactioneaza cu ceilalti este dezarmant.

Citeste si:
Iubirea în psihologie: Cele 3 'unghiuri' ale iubirii
Iubirea în psihologie: Cele 3...

Ca sa intelegi si mai bine aceasta perspectiva, e bine sa reiei si aceste doua articole:

Dr. David R. Hawkins a elaborat o harta a nivelurilor de constiinta umana, denumita si "Scala Constiintei" sau "Piramida Constiintei", folosind kinesiologie aplicata pentru a masura nivelul vibrational al fiintelor umane. Cercetarea, care a constituit si teza sa de doctorat a devenit astfel cunoscuta in intreaga lume. Cartea care insumeaza toate aceste date se numeste: "Power vs. Force: The Anatomy of Consciousness" (Veritas Publishing, 1995).

Citeste si:
7 modalități de a lua atitudine pentru viața ta
7 modalități de a lua...

Si:

Una dintre cele mai cunoscute teorii citate in stiintele sociale este „Ierarhia trebuintelor”, elaborata de catre psihologul Abraham Maslow. La baza piramidei se afla nevoile primare ale oamenilor: confort, hrana, odihna, grija. Ce se afla in varful piramidei? Cine sunt acei oameni echilibrati si frumosi, care reusesc sa isi traiasca viata dupa un set de valori profunde?

La polul opus se afla „sufletele pierdute”, un termen mai degraba neteoretic, dar care ne ajuta sa intelegme mai bine despre ce tipologie umana vorbim…

Atat de frumusete in jur, pe care nu o observa...

Foto: Shutterstock.com; femeie, tristete, noapte

Foto homepage: Shutterstock.com; femeie, tristete

Daca vrem sa ii ajutam pe acesti oameni, trebuie sa reactionam mai degraba cu simpatie, decat furie si ostilitate. Sufletele pierdute au nevoie de dragoste neconditionata, pentru ca sunt insetati de iubire, chiar daca nu vor sa accepte constient acest lucru. Chiar daca este provocator uneori, iubirea si acceptarea fata de acesti oameni este singurul lucru pe care il putem face ca sa ii ajutam.

Iata 3 simptome ale sufletelor pierdute:

1. Sufletele pierdute au tendinta de a-si apara mereu pozitia si ideile

Un „suflet pierdut” opereaza mai mult din ego si nu din perspectiva frumusetii sale interioare. Pentru ca sunt foarte tare ghidati de ego, acesti oameni au mereu tendinta de a-si sublinia pozitia.

Ei sunt mereu cei care au dreptate, si trebuie sa isi apere personalitatea si tot ceea ce cred ei ca este corect. Orice noua perspectiva care le este aratata, chiar si un sfat prietenos, este contra-argumentat cu un „Da, dar…”, urmat de o lista de argumente care sa te faca sa intelegi de ce ceea ce spui nu li se potriveste. Cea mai buna reactie pe care poti sa o ai este sa le accepti viziunea, chiar daca tu crezi ca sfatul tau, sau perspectiva ta ar fi fost cea mai potrivita pentru ei.

Nu uita ca acesti oameni isi blocheaza perspectivele, intuitia si astfel ei vor bloca orice sfat benefic, indiferent din partea oricui ar veni. Cel mai potrivit lucru pe care il poti face este sa iti prezinti perspectiva, fara sa te angajezi intr-o dezbatere fara final ca sa le deconstruiesti perspectiva. Sufletelor pierdute nu le place sa le provoci ego-ul, astfel incat este foarte posibil ca, in linistea lor, mai apoi „sa digere” lucrurile pe care le-a aflat de la tine, acceptandu-le mult mai usor.

2. Lipsa de toleranta

In foarte multe situatii, acesti oameni nu vor fi de acord sa accepte oameni diferiti sau oameni care fac alegeri diferite decat ale lor. Sinele nostru superior este foarte inclusiv, pacifist, iubitor. Oamenii aflati in conexiune cu sinele lor superior nu urasc in mod gratuit, nu condamna pe oamenii din jurul lor pentru alegeri dieferite de ale lor.

Daca cineva blocheaza aceasta dragoste si acceptare neconditionata care vine din interior, nu este capabil sa ii accepte pe ceilalti si asa se naste discriminarea, frica si ura fata de cel care este „diferit”. Sufletele pierdute vor oferi „dragostea” lor doar acelora care se comporta si sunt in concordanta cu limitarile pe care le traseaza egoul lor.

De aceea, ii vedem adesea pe oamenii acestia cum se manifesta intolerant fata de alti oameni care nu sunt ca ei: sunt misogini, homofobi, rasisti, intoleranti cu privire la alte traditii spirituale. Este o pierdere de timp sa argumentezi si sa te certi cu un astfel de om. Spune-ti parerea si apoi mergi mai departe, nu le incuraja nervozitatea egoului.

Citeste mai departe >>> 3 simptome ale unui SUFLET PIERDUT


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri