7 idei esentiale de la Prof. Dumitru Constantin Dulcan: Putem sa ne eliberam de gandurile negative!

24 Aprilie 2015 publicat în Lifestyle 7762 share-uri

Prof. Dumitru Constantin Dulcan este un om de stiinta roman, care a facut o munca de pionierat, demonstrand inca din anul 1981, cand a fost lansata cartea „Inteligenta materiei”, ca ceea ce gandim creeaza universul in care existam! Eliberati de gandurile negative, oamenii pot atinge esenta divina, este de parere profesorul Dulcan.

5. Sentimentului de iubire, de agape, implicata la nivel de Creatie, i se acorda un cu totul alt sens decat acela al atractiei fizice. Este bunavointa, generozitatea, acceptarea, compasiunea, invaluirea intregii creatii in caldura inimii, constiinta ca suntem cu totii frati, fii ai aceleiasi Surse, fragmente de lumina desprinse din Marea Fiinta de Lumina.

Foto: Shutterstock.com; om, univers, materie, inteligenta

Foto homepage: Shutterstock.com; om, univers, materie, inteligenta

6. Am demonstrat, sper, suficient in lucrarea In cautarea sensului pierdut (Ed. Eikon, 2008) ca in fiecare clipa din existenta noastra, cand emitem un gand, implicit, fara sa vrem, noi cream, facem sau desfacem ceva, dam un impuls ordinii din Univers sau, dimpotriva, dezor-dinii, haosului, in functie de ceea ce gandim. Iata de unde vine marea noastra responsabilitate, mai intai fata de noi insine, apoi fata de semenii nostri, fata de natura, fata de planeta, fata de Univers si Dumnezeu. (Fragmente din volumul recent aparut "Mintea de dincolo. Sinteza si semnificatia experientelor mortii clinice")

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Idei de cadouri memorabile pentru femei sofisticate Luna MAI 2023 – mai mult din tot ceea ce ne dorim. Luna cu vibrația lui 3 are o energie divină și manifestări creatoare. Avem datoria Bucuriei în această lună!   S-a lansat Green Report Podcast – întrebări și răspunsuri cu invitați excelenți pe teme de mediu

OMUL AR TREBUI SA EVITE DEPRESIA, MANIA SI STRESUL

7. Omul ar trebui sa evite in primul rand depresia, apoi stresul, iritarea si mania. Da, mania distruge foarte multi neuroni si pune sistemul imunitar in dificultate. In momentul in care noi suferim un stres, ne infuriem sau suntem tristi, apararea organismului nostru, prin faptul ca sistemul imunitar devine deficitar, este inhibat de starea asta de depsresie sau stres si noi ramanem vulnerabili la boli.

De aceea este important sa avem o stare optimista. Optimismul, speranta sunt extrem de importante pentru fiinta umana indiferent de ce intreprindem: ca vrem sa slabim, sa ne simitim bine, sa invatam, sa fim fericiti. Este extrem de important sa fim optimisti.
 

Prof. Dumitru Constantin Dulcan este

Medic Primar Neurologie
Doctor in Stiinte Medicale
Electroencefalografie

7 sfaturi despre spălarea corectă a fructelor și legumelor Cum să-ți decorezi camera de zi cu buget redus: 7 trucuri de urmat Ghid pentru alegerea mobilierului interior

Sef Catedra Neurologie-Universitatea"Titu Maiorescu"
Membru al Organizatiei Internationale de Cercetare a Creierului
Membru al Academiei Americane de Neurologie
Membru al Societatii Medicilor Scriitori si Publicisti din Romania

 

Puteti achizitiona carti de Prof. Dumitru Constantin Dulcan din libraria online Elefant.ro

Iti recomandam si: Norman Doidge: Creierul stie sa te vindece!

10 alimente care seamana cu parti ale CORPULUI UMAN!

Ego vs. Univers: Alan Watts - 10 citate despre cum sa devii cine esti cu adevarat


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri