3 Decembrie 2008 publicat în Lifestyle 1 share-uri

De ce este zodiacul floral chinezesc mai deosebit decat toate celelalte zodiace? Deoarece reprezinta un zodiac concret, bazat pe informatii si detalii precise (se ia ca punct de plecare anul nasterii), dar in acelasi timp si abstract, fiecarui semn zodiacal chinezesc fiindu-i specifica o floare unica. In conceptia chinezilor, floarea caracteristica semnului zodiacal a unei persoane simbolizeaza suma trasaturilor de personalitate a persoanei respective. Asadar, descoperirea florii zodiacale inlesneste drumul descoperirii sinelui si pe cel al aprofundarii sufletesti.

Semnul zodiacal al Bivolului este caracterizat de Garoafa rosie. Despre garoafa rosie chinezii spun ca simbolizeaza intelepciunea in persoana, asociind-o cu Guan, zeitatea ce patroneaza oceanele, pamantul si tot ceea ce tine de taramul fizicului. Garoafa semnifica si spiritul feminin ajuns la maturitate, asociat la randul sau unei gandiri obiective, caritabile, insa puternic ancorate in realitate. Persoana a carei floare zodiacala este garoafa rosie este o personalitate pragmatica, optimista, preferand intotdeauna sa spuna lucrurilor pe nume, insa intr-un mod demn, fara a apela la cuvinte jignitoare sau neconforme cu realitatea.

Tigrului ii este specifica vioreaua, o planta folosita in mod frecvent in China in medicina traditionala in tratarea diverselor afectiuni.

Parfumul acestei flori este diafan si subtil, subliniind feminitatea, gratia si delicatetea sufleteasca. Persoanele ce au ca floare zodiacala floarea de viorea sunt persoane cinstite, pline de rabdare si de un entuziasm idealist, capabile sa se jertfeasca in numele a ceea ce cred si pentru persoanele pe care le iubesc. Extrem de important pentru acestea este modul in care se dezvolta pe plan personal si felul in care propriile relatii interumane evolueaza de-a lungul timpului.

Iepurele este asociat cu floarea de Jonquil. Despre floarea de Jonquil (Narcisa galbena) se crede cu tarie ca aduce noroc nativilor care stau sub semnul sau. Cu o singura conditie insa: acestia sa o poarte in permanenta asupra lor. Floarea de Jonquil constituie de asemenea si simbolul dorintei de afectiune, iar cei caracterizati de aceasta floare sunt maleabili, irascibili si posesivi, schimbandu-se odata cu directia vantului, insa inzestrati cu o energie iesita din comun atunci cand vine vorba de mobilizarea intru realizarea propriilor ambitii.

Dragonului ii este specifica Floarea de Mazariche. Aceasta floare este cultivata frecvent in majoritatea gradinilor, caracterizandu-se printr-o forma frumoasa si culori luminoase. Daca aceasta floare este cea care te reprezinta inseamna ca esti o persoana ambitioasa, geloasa, poate chiar malitioasa uneori, insa ai un instinct de supravietuire bine dezvoltat. Poti traversa munti daca este nevoie, insa devii la fel ca ei. Dura, rece, de neclintit.... Frumusetea pe care o gasesti in jurul tau iti incalzeste insa sufletul si te trezeste la viata. Un sfat: ca sufletul tau sa se pastreze frumos, ai grija asadar sa fii inconjurata de frumusete.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri