3 Decembrie 2008 publicat în Lifestyle 1 share-uri

De ce este zodiacul floral chinezesc mai deosebit decat toate celelalte zodiace? Deoarece reprezinta un zodiac concret, bazat pe informatii si detalii precise (se ia ca punct de plecare anul nasterii), dar in acelasi timp si abstract, fiecarui semn zodiacal chinezesc fiindu-i specifica o floare unica. In conceptia chinezilor, floarea caracteristica semnului zodiacal a unei persoane simbolizeaza suma trasaturilor de personalitate a persoanei respective. Asadar, descoperirea florii zodiacale inlesneste drumul descoperirii sinelui si pe cel al aprofundarii sufletesti.

Sarpele este asociat cu Floarea pasiunii, o floare pe care chinezii o intrebuinteaza in combinatie cu alte plante pentru crearea unei miresme rafinate si elegante. De asemenea, in medicina traditionala chinezeasca, floarea pasiunii este utilizata pentru a vindeca depresia si insomniile. Floarea pasiunii este o floare ciudata, de o frumusete incredibila, odata cu apropierea amurgului degajand un miros placut. Nativii aflati sub simbolul florii pasiunii sunt dezordonati, au o gandire haotica, adora luxul si tot ceea ce le incanta spiritul. Sunt de o senzualitate iesita din comun si pun suflet pana si in cele mai superficiale si banale actiuni in care se implica.

Calului i-a fost dedicat de catre zei Trandafirul, o floare speciala.

Dintre toate cele 12 flori zodiacale, trandafirul este nu numai cea mai cunoscuta floare, dar probabil ca si cea mai indragita. In China creste trandafirul chinezesc ce are calitatea unica de a inflori de mai multe ori pe an daca are cantitatea de lumina suficienta, ceea ce il diferentiaza de celelalte specii de trandafir.

Te caracterizeaza semnul trandafirului? Inseamna ca pari fragila, insa in realitate esti o personalitate puternica. Ii ajuti pe ceilalti, insa numai daca stii ca te-ar ajuta la randul lor atunci cand ai avea nevoie. Inseamna ca esti stapana pe tine, devotata, orgolioasa, insa incapatanata si neiertatoare cu cei care ti-au gresit in mod voluntar.

Capra este reprezentata de floarea de Nemtisor, o floare speciala, folosita de doftorii chinezi in vindecarea bolilor de ochi si a astmului. Esenta sa este utilizata de asemenea in producerea unei cerneli de o calitate superioara. Aceasta floare reprezinta un simbol al nestatorniciei si al infidelitatii, iar cei aflati sub semnul ei sunt supusi unui destin la fel de schimbator si nestatornic. Sunt grabiti in a rezolva lucrurile, trec cu usurinta de la o stare la alta si ai putea spune ca trec prin viata ca gasca prin apa. Simt insa si traiesc intens. Pentru a nu pierde adevarata esenta a lucrurilor, ar trebui sa se axeze mai putin pe detalii superficiale si nesemnificative.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri