12:04, 15 Aprilie 2013 publicat în Lifestyle

Stiai cum poti arde calorii in mod util si placut? Sau cati muschi sunt pusi la treaba atunci cand zambesti? Ori poate....care este prima femeie care a ajuns pe Everest? Afla mai jos cele mai interesante lucruri despre corpul uman, precum si despre detinatorii de recorduri la nivel mondial.

Despre telefoane si impulsuri electrice

Stiai ca la nivelul unei singure persoane, creierul genereaza mai multe impulsuri electrice decat cele generate de toate telefoanele lumii puse laolalta?

Daca ne referim acum strict la convorbirile telefonice pe mobil, dupa o perioada de o ora de vorbit incontinuu la telefonul mobil, numarul de bacterii din ureche creste de 700 de ori! Din <mare> fericire pentru noi, multe dintre aceste bacterii sunt infoensive. Spun din mare fericire pentru ca, la nivel statistic, fiecare portiune de piele cu suprafata de 1 cm2 este acoperita de catre 32 de milioane de bacterii. Ce noroc avem ca majoritatea sunt tinute de catre organismul uman in stare de neutralitate!

Citeste si:
Test de cultură generală: Din ce zonă a țării provin aceste...
Test de cultură generală: Din...

Foto@Depositphotos.com

Despre noroc

Daca tot am vorbit despre noroc, te-ai gandit vreodata care sunt sansele statistice de a castiga la loterie? Raspunsul corect este: incredibil de mici! O persoana are sanse mult mai mari sa ajunga pe lumea cealalta in timp ce merge sa-si cumpere un bilet la loterie decat sa se bucure de noroc la loto.

Citeste si:
Borș de lobodă cu leuștean: rețetă românească pas cu pas
Borș de lobodă cu leuștean:...

Despre corpul uman

Stiai ca fiecare om pierde in medie 600.000 de particule de piele in fiecare ora? Aceasta inseamna mai mult de jumatate de kilogram (cira 700 de grame) de piele pe an si aproximativ 45 de kilograme de piele pierdute pana la varsta de 70 de ani.

De cate respiratii crezi ca are corpul tau nevoie in 24 de ore? De aproximativ...23.040. Acesta da motiv serios pentru a include actul respiratiei printre lucurile fata de care ne aratam recunostinta zilnic.

Stiai ca pielea este organul cel mai sensitiv din organismul uman? Ea contine o retea complexa de nervi care insumeaza nici mai mult nici mai putin decat 72 de kilometri!

In cadrul recordurilor de lungime din corpul omenesc putem include si dimensiunea intestinelor, care atinge uimitoarea valoare de 7 metri intr-un spatiu extrem de restrans din corpul uman.


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri