Stiai cum poti arde calorii in mod util si placut? Sau cati muschi sunt pusi la treaba atunci cand zambesti? Ori poate....care este prima femeie care a ajuns pe Everest? Afla mai jos cele mai interesante lucruri despre corpul uman, precum si despre detinatorii de recorduri la nivel mondial.

Ce se ascunde in spatele unui zambet?

Pentru a zambi, corpul uman actioneaza un total de 17 muschi. In timp ce pentru a sta incruntata, corpul este nevoit sa utilizeze aproape de trei ori mai multi muschi, si anume 43. Concluzia este ca zambetul promoveaza o stare de relaxare nu numai la nivel psihic, ci si la nivelul fiziologic al organismului uman.

Foto@Shutterstock.com

Cum poti sa slabesti fara efort si intr-un mod extrem de placut?

Stiai ca sarutul este cea mai simpla metoda de a imbina placutul cu utilul? In timpul unei sarutari de 1 minut, se arde o cantitate impresionanta de 26 de calorii. Prin urmare, cu cat mai multe saruturi prelungite, cu atat mai multe calorii consumate.

Dar cum iubitul tau nu poate fi in permanenta langa tine, poti apela la o alta solutie simpla de a te mentine in forma, si anume...lipitul timbrelor. Cantitatea de calorii consumata atunci cand lingi si lipesti un timbru nu este atat de impresionanta (doar 1 zecime de calorie la timbru), insa aceasta poate fi o buna consolare atunci cand la serviciu sau inaintea Sarbatorilor te astepta un teanc de timbre pentru a fi lipite pe scrisori.

Lucrul la calculator...o activitate fericita?

Stiai ca la sfarsitul unei zile de lucru in fata calculatorului lucrurile pot parea mai <roz> decat sunt in realitate? Dupa ce ai petrecut o perioada buna de timp in fata monitorului, incearca sa-ti concentrezi privirea pe o coala de foaie alba. Cel mai probabil, aceasta va capata o tenta rozalie. Am putea aproape sa spunem ca lucrul la calculator ne ajuta sa...vedem viata in roz.

Foto: @iStock

Riduri...de unde si pana unde?!

Am ajuns la acel capitol de care se tem toate femeile: ridurile si cum apar ele. Simplu: pentru ca ne incruntam prea mult. Este insa bine de stiut ca un rid apare abia la 2,000 de expresii incruntate. Asa ca preventia lor ne este la indemana si am vorbit despre un ingredient al ei mai sus: zambetul. Mai bine sa exploatam 17 muschi decat 43, nu-i asa?


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri