Stiai cum poti arde calorii in mod util si placut? Sau cati muschi sunt pusi la treaba atunci cand zambesti? Ori poate....care este prima femeie care a ajuns pe Everest? Afla mai jos cele mai interesante lucruri despre corpul uman, precum si despre detinatorii de recorduri la nivel mondial.

Nu in ultimul rand, este foarte interesant de stiut ca in organismul uman se gasesc:

  • o cantitate de zahar suficienta pentru a umple un borcan;
  • o cantitate de fier suficienta pentru a fabrica un cui;
  • o cantitate de potasiu suficienta pentru a provoca explozia unui tun de jucarie;
  • o cantitate de sulf suficienta pentru a dezinfecta un caine;
  • o cantitate de grasime suficienta pentru a fabrica 7 batoane de sapun.

Recorduri mondiale

Stii care este prima femeie care a ajuns pana in varful muntelui Everest? Este vorba despre japoneza Junko Tabei, in anul 1975.

Dar numele gimnastei care a castigat cel mai mare numar de medalii in cariera? Este vorba despre rusoaica Larisa Semyonovna Latynina, care a castigat un numar impresionant de 18 medalii europene, mondiale si olimpice in numai 8 ani. Dintre acestea, 4 medalii au fost castigate alaturi de echipa si 14 au fost castigate individual. In prezent, niciun alt gimnast din lume nu a reusit sa o intreaca pe gimnasta din URSS la numarul de medalii individuale.

Te-ai intrebat vreodata in ce stat din lume se consuma cea mai mare cantitate de fastfood? Surprinzator sau nu, nu este vorba despre Statele Unite ale Americii, ci despre...China. 41% dintre chinezi, in comparatie cu doar 35% dintre americani, mananca la un restaurant de tip fastfood cel putin o data pe saptamana.

In schimb, americanii se pot <lauda> cu...numarul de tigri detinuti pe post de animale de companie. Este vorba despre 7,000 de tigri, scapati de gradina zoologica spre a trai confortabil in casele americanilor de rand.

Despre vise si visuri

Foto@Shutterstock.com

Stiai ca avem in medie 1,460 vise de noapte pe an? Cat despre visurile in stare de trezie, ce zici de a avea doua luni de concediu pe an? Da, pentru romani este doar un vis, insa pentru francezi este o realitate. In Franta, durata concediului anual porneste de la 5 saptamani in sus. Iata inca un avantaj demn de luat in considerare pentru iubitorii de limba si cultura franceza.

Andreea Peticaru

Foto homepage: Shutterstock

Iti recomandam sa citesti si:

Calatorie in subconstient: 20 de curiozitati despre vise

Zaharul, otrava dulce. 15 curiozitati despre zahar!

15 curiozitati ABSOLUT incredibile despre inima!

10 curiozitati fascinante pe care nu le stiai despre stele

Helen Fisher - dosarele iubirii: Ce tip de personalitate ai in iubire si alte curiozitati fascinante din stiinta dragostei

8 Curiozitati fascinante despre copilul tau!


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri