27 Februarie 2013 publicat în Lifestyle 86 share-uri

Nu doar glasul ne ajuta sa dam sens ideilor sau sentimentelor noastre. Poate ca portretul nostru interior cel mai autentic ni se citeste in ochi. Ochii sunt imaginea reflectata a emotiilor noastre. Privindu-i, ceilalti pot sa vada ceea ce noi simtim. Privirea ochilor, frumusetea ochilor umani este transpusa in versuri, in mituri, zicale... Ochii vorbesc despre starea noastra de sanatate sau despre starea noastra de bine, despre tristete sau despre fericire - 'Ochi, stralucitoare stele'...

De exemplu, medicii iti pot spune daca nivelul de colesterol din corpul tau este ridicat, doar uitandu-se la ochii tai. De asemenea isi pot da seama de nivelul presiunii sangelui, daca suferi de diabet sau alte boli.

Intr-o societate in care PC-ul si alte unelete tehnice au devenit indispensabile, trebuie sa fim constienti si de problemele de sanatate a ochilor care pot aparea. "Sindromul privitului la calculator" este una dintre acestea. Oboseala ochilor, ochii inrositi, privirea incetosata si iritatia pot fi semne ale acestui sindrom, ceea ce inseama ca ochii tai reactioneaza sub presiunea privitului indelungat in monitor. Solutii care lubrifiaza ochii sau ochelarii speciali cu protectie, pot fi de ajutor.

Daca unul sau ambii tai parinti au probleme de vedere, exista o sansa crescuta sa ii mostenesti. Doua dintre cele mai comune probleme de vedere, miopia si hipermetropia, sunt de obicei, mostenite. Miopii au probleme in a distinge la departare, in timp ce hipermetropii nu vad la apropiere.

Chiar daca pe parcursul vietii au avut o vedere buna, majoritatea oamenilor incepe sa sufere de miopie cam pe la 45 de ani.

Exista in lume oameni care nu pot vedea culori – daltonistii. Majoritate nu pot vedea culorile verde si rosu, aceasta problema fiind cauzata d elipsa unor celule care se afla pe retina si care ne ajuta sa distingem culorile.

O alta problema comuna de sanatate a ochilor este durerea de cap cauzata de tulburarea vederii prin aparitia unor pete, sau incetosarea brusca a vederii.

Foto: Dreamstime


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri