11 Octombrie 2012 publicat în Lifestyle 51 share-uri

'Iubirea are 3 posibilitati: sexul - cea mai de jos, iubirea - mai inalta decat sexul si rugaciunea - cea mai inalta'. (Osho)

7. Frumusetea

“Sexul are de-a face cu aprecierea frumusetii corpului uman si a persoanei”. Atunci cand iubesti o persoana si o vezi frumoasa, ii iubesti si trupul si i-l vezi frumos. Implicit, cand iubesti o persoana, ai tendinta de a transfera trupului frumusetea personalitii. Pe langa acest fapt, pasiunea sexuala, adauga Moore, este cea care “ne permite sa vedem frumusetea trupului in elemente mici si gesturi”.

8. Rugaciunea

Nu te speria si nici nu te gandi ca trebuie sa spui rugaciuni formale inainte de a face dragoste. Este suficient sa apreciezi intens puterea sexului de a exprima iubirea si de a realiza uniunea totala cu celalalt. Atunci cand crezi intens in puterea sexului de a face toate acestea, sexul insusi devine similar unei rugaciuni.

9. Consacrarea

In cartea “Soul Mates: Honoring the Mystery of Love and Relationship”, Moore este de parere ca pentru a te darui cu totul actului sexual si a-l transforma in ceva profund si adanc este necesara o evocare a spiritului (zeitei) sexului. El da ca exemplu pe vechii greci si romani ce isi dezvoltasera o ascutita constientizare a spiritualitatii sexuale, personificata in zeita Afrodita si Venus. Acest spirit poate fi muza si sursa de inspiratie pentru cupluri atunci cand fac dragoste.

10. Comunitatea

Chiar daca a face dragoste este o chestiune cat se poate de intima si de privata, a face dragoste intr-un mod satisfacator te poate ajuta in sudarea relatiilor cu ceilalti. Sexul de calitate, sexul spiritual aduce bucurie pura, bucurie ce poate combate sentimentele de depresie ce au tendinta de a ne dezumaniza. Un sex de calitate creste gradul de pozitivism si optimism, ceea ce conduce la bucuria de a te afla alaturi de ceilalti in societate. Sexul de calitate te face sa fii vesel, multumit si fericit nu doar in particular, ci si in comunitate.

Nota! Acest articol se bazeaza pe un fragment prezentat de Thomas Moore in cartea Soul Mates: Honoring the Mystery of Love and Relationship, dar si pe articolul publicat de acesta in 2006 in revista yourtango.com.

Pe Thomas Moore il puteti gasi pe site-ul careofthesoul.net

Iti recomandam si articolele:

Iubire intre trupuri: 24 de citate interesante despre A FACE DRAGOSTE

Osho. Cele mai frumoase citate despre iubire

Foto homepage si interior: Shutterstock.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri