18 Mai 2012 publicat în Lifestyle 95 share-uri

Alina Neagu este expert Garbo si ne introduce intr-o fascinanta lume extrasenzoriala. Despre talent, talentul la romani (Cristian Gog), despre personalitati legendare precum Houdini sau Wolf Messing, despre abilitatile lor fenomenale, despre limita subtire dintre magie, iluzionism si talent .. aflam de la Alina Neagu.

Despre talent, iluzionism si abilitatile fenomenale: Houdini si Wolf Messing

Dintre toti hipnotizatorii celebri, l-am ales pe Harry Houdini (1874-1926). Asta pentru ca are o poveste foarte interesanta si imi face placere sa v-o impartasesc. Posesorul unei vieti aventuroase si spectaculoase la propriu, Houdini a fost unul dintre cei mai cunoscuti magicieni si hipnotizatori, dar si unul dintre cei mai vehementi combatanti ai spiritismului. Ura clarvazatorii. Din cauza mortii mamei sale, Houdini a manifestat de timpuriu un viu interes catre comunicarea cu persoanele decedate. Foto Houdini pagina 1: Wikipedia)

Asteptarile i-au fost inselate, lovindu-se de foarte multi sarlatani. A decis sa-i combata, sa-i demaste, intentandu-le procese si atacandu-i puternic in fata opiniei publice. Adeseori Houdini se deghiza si, impreuna cu presa si politia, mergea la sedintele de spiritism organizate de acestia, uitand ca el insusi debutase in acelasi fel in cariera. Folosindu-se de tehnica hipnozei si cunostintele sale, neimpartasite umanitatii, Houdini reusea sa reproduca zgomotele ciudate, aparitia fantomelor dar si iluzia levitatiei.

Este celebra oferta de 10 000$, pentru orice medium care ar fi reusit sa comunice cu spiritele intr-un mod pe care el nu l-ar fi putut reproduce.

Arthur Conan Doyle, autorul faimosului personaj Sherlock Holmes, profund afectat de moartea sotiei sale, credea cu putere in viata de dincolo si a fost extrem de deranjat de campania lui Houdini. Doyle era convins de faptul ca, prin puterile sale de hipnotizator, Houdini ii impiedica pe clarvazatori sa se manifeste.

Este celebra o scrisoare in care, parintele lui Sherlock Holmes il ameninta, voalat pe Houdini: .”Cred ca va veni ziua in care totul se va plati.” La mai putin doi ani de la neagra premonitie a lui Doyle, Houdini murea, neasteptat, in noaptea de Halloween.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri