1 Mai 2012 publicat în Lifestyle 465 share-uri

Mana ne ajuta sa scriem. Mana ne ajuta sa ne exprimam prin gesturi gandurile. Mana ne ajuta sa cream arta. Mana ne ajuta sa ne conectam la ceilalti. Mana este un puternic simbol al puterii si energiei in interactiunea dintre oameni.
La fel, in vechile timpuri, asiaticii obisnuiau sa daruiasca lucruri cu mana dreapta si sa primeasca orice cu mana stanga. Acest act simplu se pare ca poate avea o influenta subconstienta extraordinara si rezultate uimitoare in viata noastra.

In Budism, dar si in Hinduism, pozitiile pe care le facem cu mana, cunoscute si sub numele de mudre sunt extrem de importante in transmiterea gandurilor si a afectelor ori chiar a puterilor divine. Mana in diverse pozitii reprezinta un simbol al energiei procurate prin meditatie, receptivitate, unitate si intelepciune.

Mana ca simbol in alte culturi

In Cultura Celtica (dar si in alte culturi), mana era un simbol al puterii spirituale. Mai mult, se credea despre maini ca nutresc putere energetica, ele fiind partea corporala principala pentru invocarea zeilor si a zeitelor celti si druizi.

In Cultura Nativ-Americana, mana era un simbol nelipsit in comunicare. Atunci cand tineau un discurs ori doreau sa comunice un eveniment important multimii, gestica mainilor era considerate un element cheie in transmiterea corecta a mesajului.

Din timpuri stravechi si pana astazi, mana a fost perceputa ca un ghidaj al puterii, fiind capabila sa transmita energia nevazuta in lumea formei. Cuvantul latin pentru manifestare este format in jurul cuvantului MANUS ce inseamna mana.

Luand in considerare aceste lucruri pe care le-am descoperit despre mana ca simbol, sa incercam deci sa devenim mai constienti de puterea gesturilor noastre si sa invatam sa le folosim pentru a exprima personalitatea si intentiile noastre. Iata cateva modalitati inedite prin care putem deveni constienti de eficacitatea si puterea transmisa de maini:


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri