Nicicand pana in acest moment, inteligenta inimii nu a fost mai pretuita ca astazi. Aceasta se datoreaza Institutului de cercetare HearthMath care a facut unele dintre cele mai uimitoare descoperiri ale secolului, desoebit de importante pentru intelegerea modului cum functionam ca organisme vii dotate cu capacitatea de a simti si de a gandi...

Sfaturile HeartMath

1. Comunica si interactioneaza cu oamenii

Desi in astfel de perioade simti nevoia sa te izolezi, desi ochii tai exprima deznadejde si vrei sa stai cat mai departe de oameni, unul dintre cele mai importante lucruri pe care le poti face pentru a iesi dintr-o situatie de criza este sa vorbesti despre ceea ce simtiti cu alte persoane, cu oameni care au trait sau trec prin experiente asemanatoare. Apoi, oferiti la randul vostru suport pentru cei care au nevoie.

Aceasta va va ajuta sa va redeschideti inima ceea ce va confera stapanire de sine si echilibru emotional. Fie ca radeti impreuna sau plangeti impreuna, aceasta este o buna metoda de a va incarca de energie pozitiva. Atunci cand oamenii se strang impreuna pentru a vorbi, energia lor colectiva se transforma in beneficiu pentru fiecare. Atunci cand oamenii din acest grup sunt uniti de ceea ce simt din inima si nu doar de ceea ce gandesc, spiritele lor se inalta, eliminand sentimente de anxietate si tristete.

2. Re-deschide inima pentru sentimente…

Este normal ca in perioade de stres maxim, inima noastra sa isi inchida portitele pentru senzatii si sentimente, mai ales in primul moment de soc si furie.

Atunci cand mintea noastra functioneaza detasata de inteligenta inimii, are tendinta de a exagera sentimentul de pierdere, pentru ca mai apoi, sistemul nostru sa fie coplesit de furie, frica, disperare si resentimente… Este firesc sa simti asta, ne spune Heart Math Institute, dar este important sa incerci sa iti recladesti echilibrul, incercand sa iti redeschizi inima si sa comunici cu oamenii, atat cat de mult poti. Este important sa restabilim conexiunea emotionala cu oamenii. Ai rabdare si ingaduinta cu tine insuti in timpul acestui proces.

O metoda eficienta prin care poti sa restabilesti legaturi emotionale cu oamenii este sa te implici in campanii sociale, oferind suportul tau si sentimente pozitive celor care au nevoie.

3. Exerseaza aprecierea si recunostinta

Unul dintre cele mai bune metode prin care ne putem restabili echilibrul emotional este ca in momentle noastre de liniste sa ne gandim cu apreciere si recunostinta la momentele frumoase pe care le-am trait, sau la oamenii dragi din viata noastra. Este important ca aprecierea si recunostinta sa le simtim din inima (si nu doar sa le gandim), spun cercetatorii, caci aceste sentimente declanseaza in corp un proces biochimic care ajuta la eliminarea stresului si la stabilizarea psihicului. Acest exercitiu al recunostintei si aprecierii ne ajuta sa redescoperim sentimente de speranta care ajuta inima sa isi desfasoare activitatea asa cum trebuie.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri