Noi suntem, EL ne face sa fim: Regulile mintii sau cele 6 dorinte ale Creierului Uman!

12:02, 7 Februarie 2012 publicat în Lifestyle218 share-uri

Creierul uman este fascinant si intrigant, o provocare pentru oamenii de stiinta. Adesea, nici nu realizam capacitatile sale remarcabile. Adesea nu stim ce se intampla de fapt cu creierul nostru. Adesea nici oamenii de stiinta nu stiu.

Cand, cum si de ce am inceput sa stabilim relatii cu ceilalti si ce legatura are acest fapt cu creierul nostru? Ce se intampla cu creierul in timpul somnului? Cum se face ca un copil cu un talent extraordinar la pictat nu-si poate lega sireturile de la pantofi? Miscarea face bine trupului, dar face si creierului? Ce influenta are stresul asupra creierului uman? De ce uitam atat de repede? De ce trebuie sa repetam cunostintele noi pentru a ni le aduce aminte? Ne permite cu adevarat creierul sa fim multitasking? Creierul uman este fascinant si intrigant, o provocare pentru oamenii de stiinta. Adesea, nici nu realizam capacitatile sale remarcabile. Adesea nu stim ce se intampla de fapt cu creierul nostru. Adesea nici oamenii de stiinta nu stiu.

In cartea “Brain Rules: 12 Principles for Surviving and Thriving at Work, Home and School”, John Medina1 ne explica insa felul in care functioneaza creierul, permitandu-ne sa aruncam o privire in tainele creierului uman dezlegate de stiinta si cercetare. In articolul de fata am prezentat doar 6 din cele 12 reguli ale creierului (si recomandarile specialistului legate de fiecare regula in parte), asa cum sunt ele percepute de cercetator. Poti citi integral regulile creierului, dar si despre cele 12 principii pentru a supravietui si a progresa la munca, acasa si la scoala pe site-ul brainrules.net . Totodata, poti afla mai multe informatii despre acest subiect lecturand cartea Brain Rules. De asemenea, o partea din continutul cartii poate fi gasit AICI:

Citeste si:
Utilizarea excesivă a internetului, informațiile false și...
Utilizarea excesivă a...


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri