In cadrul aceluiași proiect are loc și o acțiune de plantare a 30.000 de puieți de salcâm, care vor neutraliza în total peste 200.000 de tone de dioxid de carbon până în 2050.

Comunicat de presă

În cadrul proiectului POPAS 2020, Nestlé România lansează primul studiu de biodiversitate pentru Parcul Național Cozia, concentrându-se pe arealele ecologizate cu un an în urmă, când peste 500 de voluntari Nestlé, administrația Parcului și membri ai comunității locale au colectat peste 40 de tone de deșeuri, trimise către reciclare sau valorificare.

De asemenea, în cadrul aceluiași proiect are loc și o acțiune de plantare a 30.000 de puieți de salcâm, care vor neutraliza în total peste 200.000 de tone de dioxid de carbon până în 2050. Puieții, plantați pe o suprafață de 20 hectare, vor ajuta la extindera arealului de hrănire pentru albine, favorizarea polenizării speciilor autohtone, precum și remedierea vegetativă a solului în anumite zone din parc.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 4 stiluri de dans pe care sa le dansezi in primăvara aceasta la Arthur Murray Bucharest Persoana potrivită te va face să te îndrăgostești de tine, în primul rând Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice

Lansat sub umbrela pilonului de sustenabilitate “Nestlé for a Waste Free world”, raportul de biodiversitate realizat de către o echipă de ingineri de mediu și ecologi condusă de Msc. Ing. Valentin Dragomir, Director General, Managerdemediu.ro, vine în completarea acțiunilor de ecologizare din anii trecuți. Acesta conține o prezentare a parcului, o secțiune dedicată amenințării reprezentate de deșeuri, măsurile de conservare a Parcului Național Cozia, dar mai ales modul în care au fost prezervate habitatele din parc în urma acțiunii de ecologizare desfășurate anul trecut.

”Vizăm prin aceste măsuri reducerea impactului de mediu în zonele protejate și zonele tampon din cadrul Parcului Național Cozia prin implementarea de acțiuni anuale de mediu, ecologizări și plantări de puieți în zonele care au suferit transformări de impact în anii anteriori”, a declarat Vali Dragomir, Director General Managerdemediu.ro.

Prestige Orchestra lansează piesa mirilor anului 2023. Ascultă „Ne unim destinele” 2 aspecte de care să ții cont pentru amenajarea unui colț cu piscină în curte Sweeteria deschide prima cofetărie - ciocolaterie fără zahăr din România în Destiny Park

Puieții de salcâm au fost aleși special atât pentru a răspunde necesităților solului din zonele vizate, care au nevoie de remediere vegetativă, dar și pentru sprijinirea activității melifere din zonă, apicultorii putându-și dezvolta afacerile cu circa 80 de familii de albine care vor produce pentru comunitatea locală peste 35 de tone de miere până în 2050.

“În cadrul Parcului Național Cozia se află o adevărată bogăție națională, unde putem găsi printre altele: 75 de specii de plante (unele dintre ele unicat în Europa), 20 de habitate naturale protejate, 122 de specii de nevertebrate, 14 specii de pești, 25 de specii de amfibieni și reptile, 35 de specii de mamifere și 164 de specii de păsări (dintre care 69 cu interes conservativ). În egală măsură, vedem identificate în raport deșeuri de la materiale plastice, ambalaje din plastic, hârtie, lemn etc. Toate acestea au un impact asupra florei, faunei, dar și apelor curcătoare”, spune Ing. Pavel Prundurel, Director Parcul Național Cozia.

Meditația mindfulness: Antidotul pentru stres și anxietate Aceste zodii au tras lozul norocos în luna Mai 2023 și se bucură de succes financiar Lavazza lansează capsulele Qualità Rossa, neutre din punct de vedere al emisiilor de carbon și compatibile cu aparatele de cafea Nespresso Original

Specialiști propun și o serie de măsuri de conservare, cum ar fi: instituirea unui sistem de evacuare a deșeurilor din parc și realizarea de coșuri de gunoi anti-urs, care să evite atragerea animalelor sălbatice și dependența lor de resturi menajere. Administrația Parcului Național Cozia a luat în considerare parteneriate cu autoritățile publice locale, proprietarii și administratorii de terenuri.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri