14 Iulie 2021 publicat în Frumusete 12 share-uri

Există mulți factori care cauzează îmbătrânirea pielii. Și chiar dacă putem interveni în privința unora,  nu putem schimba procesul natural de îmbătrânire.

Pe măsură ce trece timpul, cu toții dobândim acele linii fine denumite riduri. Nu e motiv de îngrijorare, este un proces natural cu care te-ai născut, iar acesta își va urma cursul chiar dacă nu te încântă prea tare acest lucru. Însă atunci când pielea devine mai subțire și mai uscată, este clar că trebuie să intervii, e momentul în care trebuie să ții lucrurile sub control.

Mediul înconjurător poluant, soarele și stilul de viață nesănătos pot influența îmbătrânirea prematură tocmai de aceea câteva măsuri prevenție pot încetini acest proces, fară mari eforturi. Cosmeticienii El Studio Style iți oferă câteva modalități prin care poți împiedica acest lucru. Fii cu băgare de seamă:

- Protejează-ți pielea de razele UV. Indiferent că stai la soare sau nu, protecția UV este imperios necesară în acest sezon. Nu trebuie să ieși din casă pe toată perioada verii fară o pălărie, ochelari de soare și un produs cu SPF ridicat. Dar și îmbrăcată în haine lejere, din materiale ușoare, de preferință cu mânecă lungă.

- Evită bronzul excesiv. Pentru că de fiecare dată când iți bronzezi pielea, o îmbătrânești prematur. E mai sănătos să folosești un autobronzant cu ingrediente naturale sau să apelezi la echipamente indoor de bronzat, care să nu emită acele raze UV dăunătoare.

Foto: De la alvibone /Shutterstock

- Renunță la grimase. Pentru că atunci când repeți în exces o expresie facială, contractezi mușchii din acea zonă și în timp, locul respectiv va dezvolta un rid permanent, de care ulterior poți scăpa destul de greu.

- Nu mai fuma și mănâncă sănătos. Nicotina, zahărul și carbohidrații nu au fost niciodată prietenii unui ten strălucitor și tânăr. De ce să nu-i eviți când știi că iți fac rău?

- Consumi ocazional alcool? Fă-o cât mai rar. Pentru că deshidratează pielea și în timp o deteriorează. Nu vrei să iți adaugi câțiva ani în plus fară motiv, nu-i așa?

- Curăță pielea zilnic, cât mai delicat și hidrateaz-o. Nu folosi scruburi care să te irite. Îndepărtează impuritățile cu produse delicate, apoi hidratează cu produse dedicate tenului tău și consumă apă din plin pentru un aspect mai tânăr și mai fresh.

- Spală-te pe față mai des. Ți-e foarte cald în această perioadă și transpiri în exces? În acest caz iți recomandăm să te speli pe față ori de câte ori simți nevoia. Transpirația nu face decât să irite pielea.

- Folosește doar produse care ți se potrivesc. Ai simțit o arsură pe față când te-ai demahiat? Furnicături? E posibil să ai o reacție alergică la unul din ingredientele conținute de produsul respectiv. Te îndemnăm să consulți specialistul cosmetician în această problemă. Și fă-o cât mai curând, mai bine să previi decât să tratezi.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri