7 Iulie 2021 publicat în Frumusete 29 share-uri

Bijuteriile și brățările de picior care înconjoară și flatează glezna pot fi o alegere inspirată mai ales vara, când picioarele sunt expuse mai des. Indiferent că le purtați pe plajă, la marginea piscinii sau la o ieșire în oraș, că le preferați pe cele simple, duble sau suprapuse, elegante sau în stil boho, v-am pregătit o prezentare cu câteva dintre cele mai frumoase modele de accesorii și brățări de picior și gleznă pentru a vă servi drept inspirație. 

DESCHIDE PREZENTAREA

Brățările și bijuteriile de picior au în spate o istorie bogată și o tradiție îndelungată, ele fiind purtate drept ornamente încă din Egiptul preistoric, de femei din toate clasele sociale. Erau confecționate din materiale prețioase precum aur sau argint și fier, uneori servind chiar și pe post de amulete și fiind considerate ca aducătoare de noroc. Fascinația acestor tipuri de bijuterii este străveche, acestea împodobind veșmintele și ținutele femeilor din sudul Asiei de peste 8000 de ani (în această parte a lumii sunt cunoscute sub denumirea de “pattilu”, “payal “ sau “nupur”), dar le regăsim la fel de bine și în Europa Epocii bronzului.

Un "ceva anume" din obiceiul decorării picioarelor a rămas și în epoca de astăzi, iar bijuteriile moderne care înfrumusețează și împodobesc piciorul au același scop estetic, de a-l pune în valoare. Anii ’70 cu moda hippie și stilul boem au readus puternic în centrul atenției bijuteriile și brățările de picior. În zilele noastre, le regăsim într-o varietate de modele, simple sau sofisticate, în stil boho sau elegante, fabricate din materiale de toate felurile, de la metale prețioase precum aur, argint, platină și pietre decorative (chiar diamante, pietre prețioase și semiprețioase, rubine) și până la imitații de pietre, mărgele, perle false, pene, scoici etc), nichel, piele eco, țesături împletite, nailon sau plastic, toate la fel de seducătoare și atrăgătoare. Sunt observate și în marile prezentări de modă ca un accesoriu trendy, iar bloggerii de modă își completează ținutele cu ajutorul lor.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Viața este frumoasă dacă știi cum să o trăiești! Călătorește cu metroul și colecționează artă de Theodor Aman și Nicolae Grigorescu! MARELE Horoscop al Lunii Mai 2023: previziuni astrale complete pentru fiecare zodie în parte

Bijuteriile și brățările de picior care înconjoară și flatează glezna pot fi o alegere inspirată mai ales vara, când picioarele sunt expuse mai des. Indiferent că le purtați pe plajă, la marginea piscinii sau la o ieșire în oraș, că le preferați pe cele simple, duble sau suprapuse, elegante sau în stil boho, v-am pregătit o prezentare cu câteva dintre cele mai frumoase modele de accesorii și brățări de picior și gleznă pentru a vă servi drept inspirație.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri