Petele inestetice, uscăciunea, roşeaţa şi deformarea pielii asociate cu rozaceea pot afecta uşor calitatea vieţii persoanelor care suferă de această afecţiune, scăzându-le acestora stima de sine.

Comunicat de presă

De-a lungul vieții ne confruntăm cu tot felul de probleme de sănătate. Unele boli trec neobservate de către cei din jur, dar altele sunt ca o ștampilă aplicată pe corp. Rozaceea este una dintre acestea. Nu ai cum să o ascunzi, dar o poți înțelege și poți învăța cum să-ți calmezi pielea.

Să înțelegem rozaceea

Rozaceea este o problemă care afectează aproximativ 16 milioane de persoane în SUA şi 45 de milioane în toată lumea. Adesea confundată cu acneea ( şi tratată astfel), rozaceea poate cauza mici pustule roşii, piele uscată şi linii fine. Are perioade de agravare cu simptome care vin şi pleacă. Este mai frecventă la femei, dar mai severă la bărbaţi. Se poate agrava o dată cu trecerea timpului dacă nu este tratată.

Petele inestetice, uscăciunea, roşeaţa şi deformarea pielii asociate cu rozaceea pot afecta uşor calitatea vieţii persoanelor care suferă de această afecţiune, scăzându-le acestora stima de sine. Pe lângă disconfort fizic, persoanele cu rozacee pot suferi de depresii şi anxietate. Din păcate, persoanele care suferă de rozacee cunosc foarte puţine lucruri despre aceasta, asociind roşeaţa şi petele de pe piele cu consumul de alcool. Lucrurile nu stau însă, chiar așa.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 4 sfaturi ale specialiştilor pentru îngrijirea tenului femeilor de 30 de ani 

Factori declanșatori:

  • Contact direct cu soarele
  • Activitate fizică intensă
  • Stres
  • Vânt
  • Menopauză
  • Temperaturi foarte scăzute
  • Baie cu apă caldă

Alimente ce pot declanșa rozaceea și care trebuie evitate:

  • Diverse condimente
  • Cereale integrale
  • Brânzeturi vechi
  • Băuturi alcoolice

Ce spune specialistul? Cu aşa o piele sensibilă cum poate acţiona o esteticiană?

„Evident, esteticiana trebuie să fie atentă la simptomele rozaceei şi să aibă grijă să nu introducă în tratament produse care ar putea agrava problema. Esteticiana ar trebui să folosească numai demachiante delicate care să conţină ingrediente blânde, non iritante, fără particule abrazive. Trebuie evitate produsele iritante ca alcoolul sau parfumurile. Alţi iritanţi pot fi menta sau uleiul de eucalipt. Demachierea trebuie făcută cu degetele sau cu dischete foarte delicate, iar pielea trebuie clătită foarte bine, dar delicat, cu apă călduţă. Excesul de apă poate fi şters apoi cu un prosop moale sau uscat cu un ventilator”, ne sfătuiește Nicoleta Ion, trainer Repêchage România.

3 sfaturi pentru o piele calmă

Spală-ți fața de 1-2 ori pe zi.

Folosește apă călduță: apa prea caldă sau rece poate usca pielea.  Folosește un săpun sau un produs de curățare fără chimicale și parfum. Evită-le pe cele care conțin alcool sau alte substanțe care se pot usca. După finalizare, tamponați-vă fața cu un prosop moale. 

Citește continuarea pe pagina următoare >>

Foto int: Ishtvan Rishko /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri