Petele inestetice, uscăciunea, roşeaţa şi deformarea pielii asociate cu rozaceea pot afecta uşor calitatea vieţii persoanelor care suferă de această afecţiune, scăzându-le acestora stima de sine.

„Încearcă detergenții pe bază de sulf sau sulfacetamidă, ingrediente care pot lupta împotriva inflamației. Dacă roșeața este însoțită de coșuri și nu ai piele sensibilă, încearcă produse care conțin peroxid de benzoil.”, adaugă specialistul Repêchage România.

Folosește o cremă hidratantă.

După spălarea feței, aplică imediat o cremă sau o loțiune pentru a fixa hidratarea pielii. Poți, de asemenea, să păstrezi crema în frigider și să o aplici pe față atunci când este rece. Produsele reci reduc inflamarea vaselelor de sânge și reduc roșeața. Evită să folosești produse care conțin alcool, căpșuni, mentă, arome, eucalipt și ulei de morcov. Acestea sunt considerate iritante ale pielii și nu fac decât să inflameze pielea.

Folosește gel de aloe vera. 

Acesta poate ajuta la reducerea inflamației și ameliorarea durerii. Aplică-l pe față de două ori pe zi pentru a reduce roșeața.

Foto homepage: Yu_Che /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri