Vremea devine din ce in ce mai calda, timpul costumelor de baie se apropie cu pasi repezi iar dorinta de a scapa de celulita devine din ce in ce mai acerba. Este firesc, ce femeie nu isi doreste sa aiba o silueta de invidiat in costum de baie?

Exercitii localizate pentru combaterea celulitei

Exercitiile localizate se refera la solicitarea acelor grupe musculare care sunt cel mai frecvent acoperite de celulita: abdomenul, coapsele si fesele.

Exercitii pentru coapse si fese:

1. Exercitiul “scorpion” este dedicat tonifierii in ansamblu a musculaturii fesiere, implicand totodata si grupe musculare din regiunea spatelui (coloana lombara) precum si din regiunea posterioara a coapselor. Exercitiu: va asezati cu genunchii si palmele pe podea, picioarele indoite la 90 de grade, spatele drept, privirea inainte. Ridicati unul dintre picioare, mentinandu-l indoit si intindeti varful.

Ridicarile se vor face pe directia in sus, iar la coborare nu se atinge podeaua. Se fac minim 50 de ridicari cu fiecare picior. Pentru o solicitare mai mare a musculaturii va puteti pune la glezne saculeti cu nisip (se achizitoneaza de la magazinele cu articole sportive).

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. EXCLUSIV Sfaturile primei românce care a cucerit vârful Annapurna pentru copiii care vor să facă alpinism: Să înceapă gradual, să nu se implice din prima în ceva dificil

2.

Acest exercitiu se incepe in pozitia de la exercitiul 1. Acest exercitiu este foarte bun pentru musculatura laterala a fesierilor si coapselor. Veti face ridicari de picior in lateral, in numar de 50, fara a atinge picioarele intre ele (doar le apropiati) sau podeaua.

3. Pe o saltea va culcati pe partea laterala a corpului, cu mana dinspre podea indoita sub cap. Piciorul dinspre podea este indoit de asemenea, iar celalalt il tineti drept, cu varful intins. Veti face ridicari laterale cat mai inalte posibil si cat mai rapide (cu piciorul dinspre tavan), insa la coborare nu se va atinge podeaua. Faceti serii de cate 80 de astfel de exercitii.

4.

Pe o saltea va culcati pe lateral, cu bratul dinspre podea intins sub cap. mana dinspre tavan indoita in fata pentru suport si piciorul de deasupra il indoiti la 90 de grade in spatele celuilalt. Piciorul de jos in mentineti drept, cu varful intins, si-l ridicati cat mai sus si cat mai repede. Faceti 50 de astfel de ridicari in 3 serii.

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri