Nu putem folosi cremele de fata aleatoriu daca ii dorim tenului nostru frumusetea permanenta. De la caz la caz, in functie de compozitia si rolul lor, cremele de fata sunt menite sa protejeze tenul de factorii nocivi din mediu, avand in acelasi timp un efect tonifiant, astringent, nutritiv si emolient asupra tenului. Sunt insa cateva conditii esentiale pe care orice crema menita sa previna, sa ingrijeasca si sa vindece tenul trebuie sa le indeplineasca.

Asadar, o crema eficienta destinata tenului trebuie sa:

-sa constituie o pelicula protectoare pentru ten, atat in anotimpul calduros cat si in cel rece, avand in acelasi timp un efect emolient
-sa se potriveasca tipului de ten pe care este aplicata

-sa fie aleasa in functie de ingrediente si de gradul de toleranta manifestat

-in compozitia cremei sa intre substante care patrund nu doar in stratul superior al epidermei, ci si in straturile mai profunde, intretinand intens starea de sanatate si frumusete a pielii

-sa aiba un grad de testare complex, ceea ce implica si un risc alergologic minim

-sa incorporeze substante biologice active si sa faciliteze procesul de patrundere al acestora in piele
-sa fie obtinuta din ingrediente de cea mai buna calitate

O crema eficienta de fata nu trebuie sa:

-sa contina parfum in exces.

-sa fie expirata caci in acest caz ar putea duce la iritarea, descuamarea si inrosirea tenului sau ar putea cauza anumite alergii.

-sa contina substante chimice nocive precum Chloroacetamide / Acetamide, BHA, P-Phenylendiamine sau Methylparaben. Mai multe informatii despre substantele de care ar trebui sa ne ferim atunci cand optam pentru un produs cosmetic, poti afla accesand aceasta pagina.

-sa aiba printre ingrediente substante iritante sau toxice. In cazuri speciale, in tratarea acneei sau a anumitor afectiuni ale pielii precum cuperoza sau cicatrici, la recomandarea si sub examinarea medicului dermatolog sau al specialistului cosmetician, este permisa utilizarea anumitor substante considerate periculoase, insa nu pentru o perioada indelungata de timp. Folosite prea des, intr-un context nepotrivit, substantele din cremele tratament pot cauza imbatranirea prematura a tenului.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri