Petrecerea concediului la mare presupune insa si o atentie sporita din partea noastra. Nu este deloc exclus ca in urma expunerii prelungite la soare sa ne alegem cu unele arsuri,parul sa-si piarda din stralucire si vitalitate, pielea sa devina mai aspra sau sa cadem prada unei insolatii.

Este imposibil sa ramanem imuni farmecului inconfundabil al marii, plajelelor ei insorite, nisipului fierbinte sau valurilor inspumate. De aceea, multe dintre vacantele noastre de vara incep si se termina la malul marii. Petrecerea concediului la mare presupune insa si o atentie sporita din partea noastra. Nu este deloc exclus ca in urma expunerii prelungite la soare sa ne alegem cu unele arsuri, parul sa-si piarda din stralucire si vitalitate, pielea sa devina mai aspra sau sa cadem prada unei insolatii. Cu putina bunavointa din partea noastra, neplacerile cauzate de razele fierbinti ale soarelui pot fi insa evitate. Iata cateva sfaturi care va vor fi mai mult decat utile in acest sens:

Hidrateaza-te suficient - Caldura excesiva a soarelui favorizeaza evaporarea rapida a apei din organism, prin transpiratie. Organismul nostru pierde zilnic o foarte mare cantitatea de apa existenta in organismul nostru si de aceea trebuie inlocuita printr-un consum cat mai mare de lichide. Ce lichide trebuie sa consumam? Putem consuma apa plata, apa minerala, sucuri naturale de fructe sau de legume, compoturi, ceaiuri insa la o temperatura moderata. Trebuie sa evitam consumarea de bauturi foarte reci deoarece acestea pot provoca deranjamente gastrice.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Nu reușește să-și lege șireturile? Poate fi un semn că ai un copil supradotat, afirmă o specialistă din SUA Lavazza lansează capsulele Qualità Rossa, neutre din punct de vedere al emisiilor de carbon și compatibile cu aparatele de cafea Nespresso Original 6 cauze ale sânilor lăsați: cum poate fi rezolvată această problemă estetică?

Consuma alimente cat mai “usoare” - Este indicat ca in anotimpul estival sa optezi intotdeauna pentru alimentele usor digerabile, evitand condimentele, grasimile, pastele fainoase, mezelurile, conservele sau tocaturile. In alimentatia zilnica trebuie neaparat sa fie inclusa carnea de peste, bogata in iod si in acizi grasi, legumele si fructele proaspete. De asemenea, carnea de pui sau de vita poate fi consumata fiarta sau fripta.

Protejeaza-ti parul - Sarea existenta in apa marii, soarele si vantul ataca sanatatea firului de par uscandu-l si facandu-l friabil. Parul trebuie de aceea protejat prin produse speciale dedicate ingrijirii si regenerarii parului. Inainte de a pleca la plaja, perie-ti parul cu o perie imbibata in ulei de masline. Acesta protejeaza parul, conferindu-i rezistenta si impiedicand sarea de mare sa atace structura firului de par. La sfarsitul plajei, parul va fi spalat si uns cu un balsam hranitor. Se poate aplica totodata o masca de par cu efect regenerator.

Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă) Înainte de a te încredere în oricine, încrede-te întâi în tine! Meditația mindfulness: Antidotul pentru stres și anxietate

Trateaza pielea iritata - Daca observi ca pielea este iritata din cauza soarelui, aplica pe zonele afectate comprese cu ceai din frunza de cimbru sau infuzie din ceai de musetel. Benefice pentru sanatatea pielii sunt si baile de plante. Uleiul eteric continut de plante intretine calitatea pielii si instaureaza starea de buna dispozitie. Petele de pe trup sau de pe obraz trebuie frecate de cateva ori pe zi cu frunze de patrunjel.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri