Considerati de unii ca exercitand un farmec si un senzualism aparte, de altii drept un neajuns inestetic al tenului, pistruii reprezinta un tip special de pete pigmentare, care, in multe dintre cazuri, sunt transmise pe cele ereditara.

Cu totii stim cum arata pistruii si multi dintre noi chiar sunt posesori acestor mici pete maronii. Ce sunt insa acestia de fapt? Considerati de unii ca exercitand un farmec si un senzualism aparte, de altii drept un neajuns inestetic al tenului, pistruii reprezinta un tip special de pete pigmentare, care, in multe dintre cazuri, sunt transmise pe cele ereditara. Isi fac simtita prezenta indeosebi primavara si vara, atunci cand actiunea razelor solare se intensifica si ii intalnim indeosebi la persoanele blonde si roscate (mai rar la cele brunete). Pistruii sunt localizati de obicei pe fata, piept, gat, maini, spate si chiar pe membre.

Din ce cauza apar? Pistruii sunt cauzati de o pigmentare anormala a celulelor bazale ale epidermului, care apar incarcate cu pigmentul pielii cunoscut sub numele de melanina. Anumite celule specializate, melanoblaste, produc acest pigment care se intensifica in prezenta luminii solare. In cazul copiilor apar in general la varsta de 7-10 ani si se pot mentine pe tot parcursul vietii. Se mai poate intampla insa, la anumite persoane, ca in jurul varstei de 25-30 de ani sa dispara permanent.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Testul Panorama in sarcina – indicatii si utilizari 5 Ceaiuri și suplimente alimentare pentru digestie ușoară Principiile de bază ale mașinii CNC

Cum pot fi tratati pistruii? In industria cosmeticelor exista creme si lotiuni speciale care au drept scop atenuarea pistruilor prezenti si prevenirea aparitiei altora, insa in alegerea acestora trebuie sa tineti cont de natura tenului si de sensibilitatea lui specifica. Unele dintre acestea pot contine anumite substante active, care, dupa o anumita perioada de timp, pot afecta sanatatea pielii. Printre solutiile moderne de tratare a pistruilor se numara operatiile cu laser, nitrogenul lichid, peelingul chimic sau tratamentele cu alfahidroxizi.

Efecte satisfacatoare au insa si metodele naturiste de tratare a pistruilor. Iata cateva dintre acestea:

-Se amesteca un sfert de pahar de lapte acru, o lingura cu faina de ovaz si jumatate de lingurita de hrean ras pana cand se obtine o pasta omogena. Acesta se aplica pe suprafata cu pistrui si se lasa sa actioneze 20 de minute, dupa care se indeparteaza.

Dacă un om îți face rău, iartă-l ca să nu fie doi oameni răi... Mihalache&Dristor, cele mai noi locații el Studio în care poți beneficia de epilarea cu laser Împreună în arte și simțiri

-Foarte eficiente sunt si mastile de drojdie de bere amestecata cu apa oxigenata, albusul de ou amestecat cu zeama de lamaie, masca de iaurt sau laptele acidofil.

-Pentru depigmentarea pistruilor, se mai pot aplica pe ten masti din bobite de zmeura sau coacaze strivite. Astfel de masti se pot efectua o data sau de doua ori pe saptamana.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri