Contrastele intalnite in cazul tendintelor din coafura se regasesc si in machiaj: look-urile extrem de dramatice, aproape teatrale, alterneaza cu imagini naturale, specifice machiajului de zi.

OCHI EXPRESIVI

Ochiul este machiat cu codite ridicate spre exterior, neexagerate, foarte feminine. Look-ul dramatic este completat de un accent de culoare in unghiul intern al ochiului, imediat sub spranceana. Pentru un plus de expresivitate, pe marginea interna a ochiului se foloseste negrul.

Sprancenele sunt arcuite foarte delicat si date cu un gel pentru luciu, fapt care creeaza senzatia unui machiaj super finisat.

Pometii sunt foarte bine sculptati, iar sub linia lor se foloseste o umbra din fard bronzant, pentru a un look foarte elegant si rafinat.

Buzele sunt machiate cu rujuri naturale, deschise. Centrul buzei este foarte luminos, cu aspect pudrat (aspect care subliniaza partea retro a machiajului). Finisarea buzelor se face cu un creion alb sau bej care deseneaza linia superioara a lor, pe marginea superioara sau imediat peste buze.

Acest machiaj apare in prezentarile: Anna Sui, Prada, Dior si John Galliano.

BUZE INDRAZNETE

“Buze indraznete” este o tendinta prin care culoarea plina revine in forta. Este un manifest al elegantei si puterii, un semn al sofisticarii, al fortei femeii.

Trebuie sa stii sa porti un astfel de machiaj al buzelor, care se realizeaza pe un ten perfect.

Ochii, aproape deloc machiati, au sprancenele periate foarte bine, arcuite, corectate si conturate cu creion in nuante deschise si o tusa de fard maro. Arcul sprancenei este rotunjit, dand un aspect cald, bland, fetei.
Uneori, pentru a da o nota de forta, pentru fardul de ochi se folosesc culori mate, clasice si elegante – alb sau bleu puternic – care pot fi purtate ziua. Acestea se aplica pe pleoapa superioara, pana in pliul arcadei. Apoi, pana in spranceana, se contureaza cu nuante neutre. Unghiul intern poate fi machiat pentru stralucire cu un strop de culoare foarte luminoasa: bej, alb sau auriu.

Buzele se contureaza in nuanta rujului, imediat pe langa conturul natural. Forma este foarte armonioasa si, desi este foarte lucrata, nu se exagereaza. Pentru un efect accentuat, rujul se aplica cu pensula, apoi buzele se pudreaza, si se aplica din nou ruj. Nuantele folosite pentru ruj: orange, fuchsia, rosu corai, trandafiriu.

Machiaj intalnit in colectiile: Louis Vuitton, Dolce and Gabbana, Bottega Veneta si Miu Miu.

Un articol de Ana-Maria Gorgonetu Radu, make-up artist Max Factor

Sursa: P&G


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri