In primul rand, machiajul de fotografie difera de celelalte tipuri de machiaje. Este mai pronuntat si mai colorat decat cel de zi, insa nu atat de strident ca cel de seara.
Privind fotografia cu tine observi ca ochii tai expresivi par lipsiti de viata, zambetul tau luminos si-a diminuat din farmec, iar stralucirea tenului tau pare ca nu a existat vreodata. Te uiti la imaginea din fotografie si parca nu esti tu, nu te reprezinta... Iar ideea de a afla in fata aparatului foto iti displace pur si simplu.. Ti s-a intamplat si tie? Intr-adevar, se spune ca unele persoane nu sunt fotogenice. Cunoscand insa regulile de baza ale machiajului de fotografie si punandu-le in practica, poti evita aceasta problema cu usurintam. Iar chipul tau va straluci chiar si in fata camerei foto. Ce trebuie sa stim insa despre acest machiaj?

In primul rand, machiajul de fotografie difera de celelalte tipuri de machiaje. Este mai pronuntat si mai colorat decat cel de zi, insa nu atat de strident ca cel de seara. Nu trebuie sa fie nici prea sters, dar nici prea accentuat, nici excentric, dar nici lipsit de culoare. Scopul machiajului de fotografie este de a corecta micile defecte, punand in schimb in evidenta trasaturile frumoase ale fetei. Mai mult ca sigur ca machiajul se va realiza in functie de particularitatile fetei, insa accentuarea punctelor vii nu face decat sa dea viata si stralucire tenului.

Aplicati pe intreaga suprafata tenului un fond de ten intr-o culoare mijlocie (nuanta spre galben), dar cu o mare putere de acoperire. Ulterior, examinati atent fata pentru a vedea care sunt micile neajunsuri: barbie ascutita, nas proeminent, maxilare dezvoltate, etc. si se acopera cu un fond de ten mai deschis la culoare. Peste fondul de ten se aplica un strat subtire de pudra (neaparat mata), respectand aceeasi proportie a nuantelor.

Aplicati blush-ul in nuante calde si vii precum coral sau piersica pe pometi si niciodata sub pometi. In cazul fotografiilor alb-negru, fardul de obraz poate lipsi cu desavarsire. Acesta se vede negru in fotografie.

Conturati ochii cu o linie naturala si precisa apeland la creionul dermatograf sau la eye-liner. Inlocuiti-le pe cele de culoare neagra prin cele de culoare gri.

Conturati sprancenele in forma lor naturala, insa aveti grija sa nu fie nici prea groase, nici prea negre.

Evitati rujurile inchise la culoare, optand pentru cele in nuante naturale, mai soft. Nuanta pe care o alegi trebuie sa fie cu un ton mai inchisa decat culoarea naturala a buzelor tale. Puteti aplica peste ruj, in mijlocul buzelor, un strop de luciu de buze.

Pentru conturarea ochilor, alegeti farduri in culori deschise pentru ca acestea maresc ochiul, creand impresia de luminozitate. De asemenea, aplicati neaparat mascara pe gene, insa doar pe genele superioare si limitandu-va la un singur strat.
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Păr ultralung și bucle voluminoase, printre tendințele 2023 pentru păr Cum să-ți decorezi camera de zi cu buget redus: 7 trucuri de urmat

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri