29 Martie 2012 publicat în Frumusete 26 share-uri

Podoaba capilara este una din cele mai de pret frumuseti cu care o femeie cucereste si cu care se mandreste. O ingrijire necorespunzatoare poate duce la afectarea serioasa a firelor de par si a deteriorarii lui. De cele mai multe ori nici nu realizam ca ritualurile de ingrijire a parului pe care le aplicam sunt mai mult daunatoare decat salvatoare. Descopera care sunt ele si cum iti poti proteja parul.

Se evita pe cat de mult posibil prinderea parului cu agrafe si elasticuri. Un truc util pentru parul lung este impletirea lui.

Se protejeaza parul de expunerile la temperaturi ridicate sau scazute.

Se aplica masti hidratante pentru par. Iata doua masti rapid de preparat si foarte eficiente:

  • Se amesteca o banana pisata, doua linguri de ulei de masline, doua linguri de ulei de ricin, un galbenus de ou si cate o fiola de vitamina A si E. Se aplica pe parul umezit si se tine o jumatate de ora invelit in prosop. Se clateste din abundenta.
  • Pentru hidratarea corespunzatoare a parului si intarirea lui se pot folosi mai multe tipuri de ulei. Se amesteca in parti egale ulei de migdale, ulei de floare soarelui, unei de jojoba, ulei de ricin si ulei de nuca. Se amesteca si se lasa la rece timp de 48 de ore dupa care se aplica pe parul ud si se inveleste parul cu un prosop. Puteti lasa masca sa actioneze peste noapte.
  • Se amesteca o lingura de miere de albine cu o lingura de ulei de masline si se adauga un galbenus de ou. Mixtura se aplica pe parul ud si se lasa la actionat 30 de minute.

Garbo.ro iti recomanda mai multe articole pe Frumusete:

7 Greseli mortale in ingrijirea parului

3 masti cu banane pentru parul degradat de soare

Secretele exotice ale unui par irezistibil

Decalogul frumusetii la orice varsta - poruncile bunului simt

Cum sa-ti aranjezi parul in functie de forma fetei

Aboneaza-te la NewsLetter-ul Garbo.ro pentru a primi mai multe informatii despre tine si familia ta.

Garbo.ro te invita la comentarii: Tu cum iti ingrijesti parul?


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri