29 Martie 2012 publicat în Frumusete 26 share-uri

Podoaba capilara este una din cele mai de pret frumuseti cu care o femeie cucereste si cu care se mandreste. O ingrijire necorespunzatoare poate duce la afectarea serioasa a firelor de par si a deteriorarii lui. De cele mai multe ori nici nu realizam ca ritualurile de ingrijire a parului pe care le aplicam sunt mai mult daunatoare decat salvatoare. Descopera care sunt ele si cum iti poti proteja parul.

Cum prevenim despicarea varfurilor?

Este important de stiu ca si dupa taierea varfurilor parul necesita o ingrijire corespunzatoare pentru ca, chiar daca nu mai exista fire despicate, nu inseamna ca podoaba capilara este sanatoasa. Varfurile se pot despica din nou.

Pentru a preveni despicarea varfurilor se pot incerca urmatoarele lucruri:

Se adopta o alimentatie sanatoasa, bogata in acizi grasi (seminte si peste) si vitamine (spanac, broccoli, urzici, salata verde, ceapa verde etc.) si se consuma multa apa pentru o hidratare corespunzatoare.

Se sta departe de chimicale: vopsea de par, permanent, geluri, fixative etc. si se protejeaza impotriva lor: daca ati fost la piscina, de exemplu, se recomanda spalarea imediata a parului iar in timpul inotului se pot folosi casti.

Procesul de spalare si uscare a parului pot fi incredibil de daunatoare de cele mai multe ori. Astfel ca este nevoie sa se foloseasca un balsam de par in functie de parul pe care il aveti, nu unul universal. Veti descoperi care este cel mai bun daca incercati mai multe produse.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Vitality Club dă startul sezonului estival de 1 mai cu evenimentul Grill & Chill Luna MAI 2023 – mai mult din tot ceea ce ne dorim. Luna cu vibrația lui 3 are o energie divină și manifestări creatoare. Avem datoria Bucuriei în această lună!   Durex România lansează SafeToPlayHub, cea mai mare campanie de educație sexuală de la noi din țară
Dupa ce se spala parul, nu se usuca imediat. Un truc este sa il inveliti in prosop si sa il tineti asa o jumatate de ora sau o ora pana cand apa se absoarbe in bumbac si in firul de par. Nu se freaca parul cu prosopul pentru a-l usca pentru ca se deterioreaza.

Se evita pe cat de mult posibil uscarea de cu foehn-ul, folosirea placii de indreptat sau a ondulatorului.
Se evita pieptanarea parului atunci cand este ud pentru ca se poate rupe. Ideal este ca parul sa fie coafat atunci cand el este mai mult de trei sferturi uscat.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri