Ne-am gandit la voi, dragii nostri, de nenumarate ori, de fiecare data cand simteam tensiunea, de fiecare data cand incepeau certurile tacite, neintelegerile cele dureroase, fara cuvinte, care dor de milioane de ori mai tare decat un cuvant aruncat, oricat de urat ar fi el.

Te blamam pe tine, tata, pentru nefericirea provocata mamei, pentru privirile dezgustate pe care I le aruncai, cu toate ca este inca o femeie foarte atragatoare, pentru criticile pe care I le aduci in fiecare zi, cu toate ca este cea mai buna gospodina si cea mai atenta mama, pentru noi este mama ideala. Te uram pentru suferinta la care o supui, la supararile pe care le indura pentru tine, la nimicurile de discutii de la care pornesti un uragan de reprosuri.

Te blamam pe tine mama, pentru usurinta cu care ii acepti toate injosirile, pentru siguranta pe care o afiseaza inima ta franta, pentru ca ii iei apararea in fata noastra, pentru ca vrei ca si noi sa-l iubim neconditionat, asa cum il iubesti tu, pentru ca inca iti pastrezi zambetul pe buze dupa ce iti adreseaza cele mai jignitoare cuvinte, pentru ca te sacrifici pentru o cauza pe care o consideri nobila, pentru ca lingi mana care te bate. Nu vrei sa intelegi ca meriti sa fii iubita, ca meriti sa fii apreciata, ca esti o femeie frumoasa, ingrijita, superba in toate si nu meriti nimic din toate prostiile astea. Ne spuneai ca v-ati iubit din prima clipa, ca v-ati respectat si v-ati completat, insa toate astea trebuie reaprinse!!!Viata trebuie sa se intoarca din nou in inimile voastre, sa pasiti mai departe, amandoi sa faceti pasii necesari, si sa fie ca altadata.

Ne gandim la tine, tata, la suferinta ta de acum, la mila pe care ar trebui sa o avem pentru tine si stim ca nu esti un om rau si stim ca ti-ai invatat lectia, ca intr-adevar acum, cand totul pare fara iesire, sinuciderea este la indemana. Dar, tata, sinuciderea, abandonul, capitularea este pentru persoanele slabe, pentru cei care nu mai cred in nimic, pentru cei care nu pot sa gandeasca, pentru cei cu un character labil, iar tu, tata, nu esti slab, nu trebuie sa conditionezi pe cineva cu asa ceva, pentru ca nu faci decat sa te injosesti pe tine. Si da, am inteles si noi ca iti pare sicer rau, dar trebuie sa o recuceresti, trebuie sa o iubesti mai mult decat la inceput, sa-i arati ca te-ai schimbat, in fiecare zi cate putin, ca o respecti, ca de iubit ai iubit-o intotdeauna, dar nu te-ai putut debarasa de prejudecatile unui intreg neam de masculi, unui ADN nemodificat genetic.

Ne gandim la voi, ca la doi parinti care au porit un drum impreuna si s-au abatut putin fiecare pe cate o carare, pentru ca apoi sa se regaseasca in luminisul din poienita insorita. Noi va vom astepta acolo, pentru ca noi credem sincer ca sunteti sortiti sa fiti impreuna.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri