Un parinte singur, un parinte 'egoist'?

12:01, 12 Ianuarie 2011 publicat în Familie

Mesaj adresat tuturor mamelor si taticilor singuri: faceti tot posibilul ca sa va cresteti copiii pentru ca in final va vor aprecia pentru eforturile voastre, iar toate noptile pierdute nu vor fi fost in zadar.

Nu cred ca este adevarata afirmatia din titlu, dar totusi sunt unii oameni care chiar asa gandesc. Mi-a atras atentia acest topic deschis pe un site strain de catre o mamica singura:

“In cadrul unei emisiuni de la radio, a sunat un tip si a spus ca el este de parere ca oamenii singuri nu ar trebui sa aiba copii niciodata si ca acesti parinti sunt egoisti. Motivul lui: <<un parinte singur nu ii poate oferi copilului tot ceea ce el are nevoie>>. Un copil are nevoie si de mama si de tata (s-a referit nu la doi parinti care sa iil iubeasca, ci in mod specific la <<o mama si un tata>>)”, relateaza aceasta mamica.

Citeste si:
MindHub România: Copiii de azi vor fi creatorii joburilor de mâine....
MindHub România: Copiii de...

“Acelasi barbat a mai spus de asemenea ca, de exemplu, o <<femeie nu poate invata un baiat toate deprinderile necesare ca acesta sa devina un barbat adevarat. In acelasi timp, parintii singuri isi incurajeaza copiii sa creada ca ar fi normal sa nu se straduiasca in anii maturitatii sa isi intemeieze o familie traditionala>>. Ca mama singura, m-am infuriat din cauza cuvintelor acestui domn. Va propun o dezbatere: Credeti ca viziunea acestui om este justificata sau pur si simplu ignoran

ta?”

“Ar fi minunat daca toti copiii ar putea sa aiba doi parinti minunati care sa ii iubeasca si sa ii pretuiasca sa le asigure toate conditiile. Totusi, nu aceasta este realitatea si cunosc copii care fac parte din familii mono-parentale care sunt mult mai iubiti si ingrijiti decat altii din familii cu doi parinti. Doi pariniti mediocri nu sunt cu nimic mai presus decat un parinte extraordinar si dedicat. Doar pentru ca esti singur/a, nu inseamna ca ar trebui sa fii blamat/a. In ceea ce ne priveste pe noi, femeile, multe dintre noi, in zilele noastre avem cariere stabile, casele noastre. Dar s-a intamplat sa ramanem insarcinate, sau ne-am despartit, sau am fost la banci de sperma fiindca nu l-am gasit pe “Dl. Potrivit” dar cu toate astea vrem sa crestem un copil si avem resursele financiare si emotionale ca sa o facem”, isi incheia discursul, aceasta mama.

Citeste si:
Campanie pentru depistarea precoce a cancerului bronhopulmonar: 50...
Campanie pentru depistarea...

Unul dintre raspunsurile pe care l-a primit ea, suna asa: “Mesaj adresat tuturor mamelor si taticilor singuri: faceti tot posibilul ca sa va cresteti copiii pentru ca in final va vor aprecia pentru eforturile voastre, iar toate noptile pierdute nu vor fi in zadar”.


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri